Interlink.ro

Utilitatea unei surse de curent numita ups

July 28, 2014 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Centrala termica pe gaze este cel mai adesea utilizat dispozitiv pentru incalzire in cazul apartamentelor. Centrala termica functioneaza pe gaz, dar este racordata si la reteaua electrica.  Regimul de functionare la majoritatea utilizatorilor nu este unul echilibrat. Sunt perioade cand centrala este folosita la capacitate maxima si perioade cand ritmul de utilizare este unul redus. De aceea este indicat ca aceasta sa prezinte un sistem de protectie atat in ceea ce priveste reteaua de gaz cat si cea electrica.

De cele mai multe ori exista situatii in care curentul electric are o tensiune ridicata.  Pentru  a preintampina eventualele accidente este indicat dispozitivul ups centrala termica. Acesta protejeaza centrala in diferite situatii cum ar fi: suprasarcina, scurcircuit. De obicei instalatorul recomanda montarea unui ups centrala termica in momentul in care executa lucrarea si informeaza utilizatorul despre acest produs si ceea ce se poate intampla daca centrala nu este protejata electric.

Centrala termica se monteaza pe baza unui plan. Pentru reparatii si revizuiri ale instalatiilor interioare  care nu necesita nici in fel de schimbari de trasee sau de diametre ale conductelor si nici cresteri de consum la aparate, documentatia de executare consta numai din cererea scrisa  de revizuire a instalatiei interioare facuta de instalatorul  autorizat care executa revizuirea si din procesul verbal  de receptie tehnica. Cand insa revizia sau reparatia se face asupra unei instalatii mai vechi  sau cand se propun o data cu revizia si modificari ale instalatiei, atunci toata documentatia  se intocmeste ca si pentru o lucrare noua. In scopul desfasurarii lucrului fara opriri, timpii de asteptare sau salturi, inainte de inceperea unei lucrari de instalatie se fac operatii pregatitoare, a caror dezvoltare  variaza cu marimea instalatiilor de executat.

Pentru instalatia sau partea de instalatie  care i s-a repartizat  spre executare, instalatorul trebuie  sa ia cunostinta de intregul continut al proiectului, sa verifice daca  acesta contine elementele  pentru instalatia de executat si daca sunt luate avizele administratiilor sau persoanelor interesate in legatura  cu executarea instalatiei;  pentru lucrarile pe cai de circulatie publica  sunt necesare avizele sfatului popular local si  ale organului  de reglementare a circulatiei publice.  Daca citirea proiectului nu s-a facut pe teren, atunci de face o recunoastere in toata zona, verificand concordanta  cu prevederile proiectului si fixand locul  de munca al echipei (echipelor) de lucru. Pentru conducte subterane, in terenuri cuprinzand  si alte retele de instalatii, in scopul recunoasterii si identificarii conditiilor si stabilirii solutiilor de traversari prevazute in proiect, se pot face si sondaje de recunoastere. In cazul executarii instalatiilor interioare in incaperi locuite, se ia legatura cu locatarii asupra orelor si conditiilor de lucru, stabilindu-se si data inceperii lucrului.

arsis.ro

Organizarea  santierului se incepe cu completarea sculelor si a utilajelor necesare pentru lucrari, in afara de cele care intra in dotarea permanenta  a echipelor, cu stabilirea programarii pentru utilajul mecanic si cu inlocuirea sculelor defecte. Instalatia de gaze se executa cu o foarte mare precautie. Persoana care face racordul centralei la conducta trebuie sa aiba autorizatie.  Centrala termica pe gaz are un grad ridicat de utilitate intr-o locuinta. Un ups centrala termica prelungeste durata de utilizare a centralei. Acesta are rol protector si de reglaj. In cazul in care centrala nu poate face fata solicitarilor utilizatorului, aici intervine produsul numit ups centrala termica  care practic ajuta dispozitivul sa functioneze in bune conditii chiar si in caz de suprasolicitare.
Un element indispensabil unei centrale termice este ups centrala termica. Practic nu doar protejeaza centrala, ci o si ajuta sa functioneze in cazul unor situatii neprevazute. Activitatile oamenilor nu au un ritm regulat de aceea este bine ca fiecare dispozitiv din regimul termic sa fie prevazut cu instrumente auxiliare pentru situatii imprevizibile. Un ups centrala termica este creat pe baza principiului “mai usor sa previi decat sa tratezi”.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.