Interlink.ro

Unde sunt folosite compresoarele de aer?

November 13, 2018 | Author: | Posted in Auto, Moto

Compresoarele de aer nu reprezinta tocmai o inventie noua a omenirii, ele fiind utilizate de mai bine de un secol in fel si fel de situatii.

In orice situatie, atunci cand este nevoie de o unealta care sa fie actionata prin presiunea aerului, se poate utiliza compresorul de aer. De la simplul mecanism de unde a pornit povestea, s-a ajuns in clipa de fata la o varietate foarte mare de tipuri si modele de compresor aer care pot fi folosite atat la nivel industrial, cat si acasa in gospodarie.

Compresoarele de aer se gasesc in diferite medii si dupa cum toata lumea stie deja, eleau o gama si mai variata de utilizari.

arsis.ro

Se pot vedea compresoare de aer in benzinarii si care sunt necesare pentru ca ofera aer comprimat pentru a umfla anvelopele masinii. Vulcanizarile de exemplu utilizeaza aerul comprimat ca instrument pentru umfla cauciucurile montate, iar exemplele pot continua.

Se pot intalni mai nou chiar si compresoare mici pentru computere de birou, sau compresoare puternice intalnite pe santier.

De la utilizarile super industriale cum ar fi chiar si munca pe santier pe care am amintit-o anterior, si pana la activitati casnice, compresoarele dau randament maxim, motiv pentru care sunt foarte des intalnite.

De fapt, este posibil chiar acum sa fii in jurul unui compresor de aer daca te afli la servici sau intr-o cladire foarte mare, fara ca macar sa stii acest lucru. Chiar si in casa avem cu totii compresoare care se pot ascunde in frigider sau in instalatia de climatizare a biroului.

Sistemul de functionare al unui compresor este unul simplu la prima vedere, astfel ca aerul intra cu presiunea initiala (presiunea atmosferica) si este scos la o presiune superioara de refulare.

Ei bine, pentru ca aparatul sa pata sa fie numit compresor si nu suflanta, trebuie precizat ca raportul dintre presiunea finala si presiunea initiala a gazului comprimat trebuie sa fie mai mic decat 3.

Compresoarele cu piston, despre care cunoscatorii stiu ca sunt recomandate pentru uz casnic au ca si principale caracteristici tehnico-functionale presiunea de refulare si debitul.

In ceea ce priveste scopul compresoarelor, trebuie precizat ca acesta este similar cu al oricarei alte unelte: iar aici discutam despre diminuarea costurilor si atingerea rezultatului dorit rapid si sigur.

Asadar, dupa cum se poate observa, un compresor aer este un echipament foarte important care poate sa fie folosit atat in diferite activitati industriale, cat si acasa in gospodarie, pentru anumite activitati casnice.

Pentru cei care isi doresc un asemenea echipament care sa il foloseasca in activitati casnice, un Compresor Stanley Air Kit, 8 Bar, 1.5 CP poate sa reprezinte cea mai buna solutie, pentru ca vine la un raport calitate – pret foarte atractiv.

Echipamentul este compus dintr-un compresor portabil si compact, care este actionat de un motor monofazic electric, si vine la pachet cu un furtun de aer si un pistol de umflat cu manometru.

Acest echipament are dimensiuni reduse si o greutate redusa, astfel incat sa poata fi folosit atat pentru lucrari pe teren cat si pentru umflarea anvelopelor sau in alte astfel de situatii.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 27 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.