Interlink.ro

Tot ce trebuie sa stiti despre un server VPS

February 15, 2019 | Author: | Posted in Web Design

Tot ce trebuie sa stiti despre un server VPSAtunci cand aveti intentia de a lansa un site web, trebuie sa stiti ca aveti nevoie obligatoriu de o gazda web, pentru ca in caz contrar site-ul dvs. nu va putea fi accesat de catre nici un vizitator.

Cand vine vorba de gazduire web, exista multe optiuni diferite disponibile de gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise. Fiecare are propriile merite, caracteristici si puncte de pret, dar astazi vom discuta despre gazduirea pe un serverVPS.

Serverele virtuale va permit sa stocati toate fisierele si datele pentru site-ul dvs. web pe spatiul web care a fost configurat sa para si sa se simta ca un server dedicat autonom.

Ce este serverul privat virtual (VPS)

arsis.ro

VPS inseamna Virtual Private Server. O gazda VPS este un server, cu o copie proprie a sistemului de operare si a resurselor de server alocate, intr-un server mai mare.

Cum functioneaza VPS hosting?

Dupa cum sugereaza si numele, intregul aspect al gazduirii VPS este virtual. Tehnologia de virtualizare este mijlocul in care un serviciu puternic este impartit in mai multe servere virtuale. Puteti sa o luati ca si cum ati avea o singura bucata de hardware fizic care functioneaza ca servere separate.

expertcompany.ro

Chiar daca serverul fizic este partajat, exista elementul de confidentialitate cu serviciile. Serverul virtual pe care il utilizati va fi rezervat numai pentru dvs. Nu va trebui sa partajati CPU-ul, RAM-ul sau alte date.

Din punct de vedere al utilizatorului, o gazda VPS inseamna:

  • Performanta garantata – asa cum veti obtine propriile resurse dedicate (CPU, RAM, spatiu de stocare, latime de banda, etc);
  • mai buna securitate a site-ului – site-urile dvs. vor fi gazduite intr-un mediu izolat, ceea ce se intampla cu vecinul dvs. nu va va afecta;
  • Acces complet la radacina de server – este ca si cum ai gazdui pe o hosting dedicat.

Avantajele hosting-ului VPS

VPS hosting este echilibrul perfect al pretului, performantei, securitatii, accesibilitatii si intimitatii. Unele dintre beneficiile uimitoare pe care le veti obtine prin utilizarea serviciilor sunt urmatoarele:

  • Costul comun al serviciilor;
  • Configurarea rapida a serverului;
  • Acces mai bun la server cu mai mult control;
  • Mediul privat in care functioneaza serverul VPS;
  • Nivel de servicii similar cu cel al unui server dedicat.

In continuare, vom vedea si o comparatie intre un server VPS si un pachet de gazduire dedicata, dat fiind faptul ca multe persoane de multe ori confunda aceste tipuri de gazduire.

Gazduirea site-ului pe un VPS este ca si cum ati fi proprietarul unei case. Sunteti liberi sa va deplasati oriunde in proprietatea pe care o doriti. Cu toate acestea, va trebui sa platiti pentru ipoteca si facturile care pot fi scumpe.

In mod similar, pentru un pachet de gazduire web dedicata veti plati intregul server care nu este impartit cu nimeni altcineva. Veti obtine control complet asupra tuturor serviciilor. Din pacate, este si cea mai scumpa optiune de gazduire si are nevoie de cateva expertize tehnice pentru a le gestiona. Este frecvent utilizat un asemenea tip de hosting de catre cei care au site-uri web cu scenarii specifice, un trafic extrem de ridicat si cerinte stricte de securitate.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 259 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.