Interlink.ro

Tot ce trebuie să știi despre unguentul cu sulf

April 17, 2021 | Author: | Posted in Medicamente

Tot ce trebuie să știi despre unguentul cu sulf

Cu siguranță ai auzit despre unguentul cu sulf, și faptul că acesta ți-ar fi de mare ajutor pentru a scăpa de neplăcuta acnee, dar și alte afecțiuni cutanate.

Cu toate acestea, nu ai încercat până acum, deoarece nu aveai suficiente informații despre el, și nu știai dacă nu cumva în cazul tău este contraindicat, sau poate că are și unele precauții în utilizare.

De aceea, am decis să îți oferim acum datele de care ai nevoie, pentru a vedea dacă ți se potrivește sau nu.

arsis.ro

Sulful, puternic efect antimicrobian

Sulful este recunoscut, printre altele, și pentru efectele sale benefice împotriva microbilor. De altfel, utilizările sale în tratarea anumitor afecțiuni au fost observate de acum câteva sute de ani.

Din fericire pentru tine, în prezent există numeroase unguente pe bază de sulf pe care le putem folosi pentru remedierea problemelor cutanate cauzate de acnee.

Desigur, și în acest caz, recomandarea specialiștilor este să folosești doar produsele naturale de acest fel, pentru a evita alte complicații.

Blând cu pielea, dar eficient împotriva acneei

Unguentul cu sulf este un tratament excelent pentru acne, dermatită seboreică și chiar scabie. Spre deosebire de alte produse de acest gen care au același efect, sulful este mai blând cu pielea, așa că este de preferat să fie folosit în special de persoanele cu un ten sensibil.

Cu ajutorul sulfului, excesul de sebum de la nivelul pielii este mai bine absorbit, porii sunt desfundați, iar pielea cu tendință de îngrășare este mult mai uscată. Punctele negre și punctele albe sunt mult mai ușor de îndepărtat atunci când se folosește unguent cu sulf.

Apelează la un medic dermatolog

Pentru a știi însă dacă unguentul cu sulf este sau nu indicat în cazul tău, cel mai bine este să apelezi la un medic dermatolog, care va evalua situația și îți va prescrie exact tratamentul care se potrivește cu afecțiunea ta.

Cel mai probabil acesta va conține și unguent cu sulf, dar este bine să ai recomandarea unui specialist în domeniu.

De asemenea, unguentul cu sulf este indicat să fie folosit și atunci când ai scăpat de neplăcuta acne, dar în schimb ai rămas cu acele cicatrici inestetice. Aspectul lor este mult redus în intensitate, așa că simți deja cum îți recapeți încrederea în felul în care arăți.

Precauții și contraindicații

La prima vedere, pentru că avem de a face cu un produs natural, ai fi tentat să crezi că nu există reacții adverse sau contraindicații. De fapt, în unele cazuri, sulful poate usca prea mult pielea, ceea ce înseamnă că este posibil să apară unele iritații.

La începutul tratamentului cu unguent cu sulf, aplică-l doar o dată pe zi, pentru ca pielea să se poate obișnui cu substanța. Abia mai apoi poți trece la aplicarea lui mai frecventă, de două sau chiar trei ori pe zi.

Deocamdată nu există suficiente studii referitor la riscurile utilizării acestei substanțe pe perioada sarcinii și a alăptării. Pentru a evita eventualele reacții adverse, respectați întocmai recomandarea medicului dermatolog privind modul și durata de aplicare.

Nu folosiți mai multe produse pe bază de sulf în același timp

Chiar dacă sulful este foarte eficient, iar problema cutanată cu care te confrunți este destul de neplăcută, nu se recomandă folosirea mai multor produse pe bază de sulf în același timp.

De asemenea, înainte de a aplica unguentul pe zona de piele afectată, aceasta trebuie foarte bine curățată, cu apă și săpun, după care trebuie să se usuce foarte bine.

Respectă întocmai recomandările medicului specialist, sau cele scrise pe prospectul produsului, iar efectele benefice nu vor întârzia să apară!

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.