Interlink.ro

Tipuri de touchscreen pentru telefoanele Samsung

August 1, 2016 | Author: | Posted in Diverse

Tipuri-de-touchscreen-pentru-telefoanele-SamsungUn touchscreen Samsung reprezinta o componenta esentiala a dispozitului prin intrermediu caruia ii poti spune telefonului sau tabletei ceea ce trebuie sa faca.

Un ecran tactil pentru telefon trebuie ingrijit, curatat periodit si pastrat cu grija pentru o buna funtionare a acestuia, dar si pentru o durata de viata indelungata. Astfel, in acest articol se vor prezenta doua tipuri de ecrane tactile.

Unul dintre acestea este touchscreenul rezistiv, iar celalalt este touchscreenu capacitiv. De asemenea smartphone-urile au devenit foarte cautate in randul consumatorilor odata cu mijlocul anilor 2000, atragand consumatorii pentru faptul ca ele functioneaza asemenea unor mici calculatoare portabile, furnizand apeluri atat video cat si vocale,  mesaje text sau vocale,  servigii e-mail, stocare media, Internet pe mobil si o larga varietate de jocuri si aplicatii care sa satisfaca nevoile cumparatorului.

Astfel, cei care achizitioneaza un dispozitiv cu un touchscreen Samsung pentru prima data vor dori sa descopere optiunile ecranelor tactile prezente pe diferitele smartphone-uri sau tablete. Astfel se vor prezenta in continuare principalele diferente dintre cele doua tipuri primare de ecrane tactile: cele rezistive si cele capacitive.

arsis.ro

Pe de o parte eranele tactile rezistive sunt utilizate pe anumite smartphone-uri si tablete precum: LG Optimus, Nokia N 97 mini, LG GW 620, Nokia N 900, Soni Ericsson Vivaz, iar lista poate sa continue.

Aceste tipuri de ecrane tactile rezistive functioneaza datorita presiunii exercitate de un obiect dur pe suprafata, precum un stilou, o unghie sau un deget.

Chiar daca acest tip de tehnologie este foarte precisa, aceasta se foloseste, de obicei, la smartphone-urile mai putin performante din cauza lipsei multi-touchului, iar utilizatorii pot atinge ecranul  cu mai mult de un deget sau stilou, dar ecranul va recunoaste doar primul obiect care a atins aceasta suprafata.

Aceste touchscreenuri prezinta un design format din dublu straturi, iar intre acestea exista un spatiu ingust care poate fi umplut atat cu aer cat si cu micropuncte ca material rezistiv. Atunci cand utilizatorul smartphone-ului va dori sa faca o selectie de ecran, degetul va apasa doar stratul superior pe stratul de baza, creand un circuit.

Smartphone-ul utilizeaza doar coordonatele X si Y pentru a indica locatia exacta reprezentata de sursa de presiune si actioneaza corespunzator deoarece ambele straturi care formeaza ecranul tactil utilizeaza grile si linii intersectate.

Pe de alta parte ecranele tactile capacitive ale smartphone-urilor ofera posibilitatea detinatorului unui asemenea dispozitiv de a controla ecranul cu o simpla atingere. Cele mai populare dispozitive care utilizeaza touchscreenul capacitiv sunt: iPhone 4, Samsung Wave, Apple iPhone 3 GS.

Astfel, acesti tip de tehnologie este utilizata la realizarea unor senzori diferiti, dar este cunoscuta de consumatori prin aparitia touchscreenurilor incorporate smartphone-urilor si tabletelor de calitate ridicata si de ultima generatie.

Capacitatea naturala a corpului uman care reprezinta abilitatea acestuia de atat de a stoca cat si de a conduce o sarcina electrica minima este utilizata de catre senzorii capacitivi.  .

Astfel, pe un ecran tactil, atingerea individului va intrerupe campul electrostatic al ecranului si va trimite un semnal procesorului ce se afla inauntrul dispozitivului. Atunci cand semnalul este primit, procesorul va initia actiunea care a fost indicata de utilizator.

 

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 264 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.