Interlink.ro

Tipuri de mancare pentru caini

August 12, 2019 | Author: | Posted in Diverse

Tipuri de mancare pentru cainiDespre caini, cu totii stim ca sunt cei mai buni prieteni ai omului, asa ca daca trebuie sa va decideti cu privire la ce mancare pentru caini alegeti, ii veti oferi ton sau curcan? Miel sau carne de vita? Umeda sau uscata? Se poate simti confuz, dar nu este atat de complicat pe cat pare.

Unii oameni decid ce alimente sa aleaga pentru hrana lor animalelor de companie bazate pe experienta anterioara cu animale de companie.

Unele persoane iau decizia de a se consulta cu prietenii lor care au astfel de animalele de companie, pentru ca nu stiu daca ar fi mai indicat sa le ofere hrana umeda sau hrana uscata. Cel mai indicat ar fi insa ca proprietarii animalelor, sa tina cont de sfatul medicului veterinar, care le poate recomanda hrana pentru caini umeda sau uscata.

Mancare umeda pentru caini

arsis.ro

Nu toate animalele beau atata apa cat ar trebui. Alimentele umede pot fi o sursa buna de hidratare daca animalul dvs. este de tipul reticent in a bea cantitati adecvate de apa, ceea ce inseamna, de asemenea, ca animalul dvs. de companie se poate bucura de o portie mai mare pe masa, fara a adauga mai multe calorii in dieta lor. Si atunci exista considerente de sanatate care pot face din alimentele umede o alegere practica.

Animale mai in varsta care si-au pierdut o parte din simturi pot fi mai inclinate sa manance un aliment care are un parfum si o aroma mai bogata, cum ar fi alimentele umede. Aceasta este, de asemenea, o alternativa buna pentru cand un animal de companie este bolnav si nu poate mirosi la fel de mult sau are lipsa de pofte de mancare.

Acest lucru va va asigura ca obtin proteinele, vitaminele si mineralele de care au nevoie pentru a-si mentine sanatatea. Alimentele umede sunt o optiune buna si pentru cainii cu dinti lipsiti, maxilare slab aliniate sau guri mai mici.

expertcompany.ro

Exista mai multe dezavantaje pentru mancarea moale pentru caini. Unele animale de companie vor face o mizerie in timp ce mananca mancare umeda, iar cei cu predispozitie la dezvoltarea problemelor dentare vor avea nevoie de ingrijire dentara mai atenta.

Mancarea umeda, odata ce a fost deschisa, a pierdut orice perioada de valabilitate pe care a avut-o. Trebuie sa fie acoperita si refrigerata si utilizata rapid inainte de a se putea strica.

In unele cazuri, mancarea pentru caini umeda nu este la fel de economica precum cea uscata. In functie de calitatea mancarii (si veti dori sa alegeti un aliment de cea mai buna calitate in raza de pret), mancarea umeda poate fi mai scumpa decat cea uscata si trebuie cumparata in cantitati mai mici simultan.

Mancare uscata pentru animale de companie: pro si contra

Cel mai convenabil tip de hrana, pentru depozitare si pentru hranire, este fara doar si poate mancarea uscata pentru caini. Mancarea poate fi lasata afara pentru ca animalul de companie sa manance in ritmul propriu, fara teama de a se strica. De fapt, multi proprietari de animale de companie apreciaza comoditatea de a umple un castron cu suficienta mancare pentru a hrani animalul de companie pentru intreaga zi, daca nu chiar zile , in cazul patrupezii sunt lasati acasa in timp ce proprietarii fac scurte calatorii departe de casa.

Un alt avantaj este acela ca mancarea uscata este mult mai simplu si mai usor de curatat, in cazul in care cainele varsa cateva boabe din castron pe jos pe covor sau pe gresie. In schimb, mancarea umeda este mai dificil de curatat.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 266 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.