Interlink.ro

Se merita sa optezi pentru gazduire partajata?

October 17, 2018 | Author: | Posted in Internet Services
expertcompany.ro

Cu siguranta pentru site-ul sau blogul pe care il detii iti doresti gazduire web ieftina de la Gazduire Enterprise, iar aici de precizat este faptul ca pachetul cel mai ieftin de gazduire web este shared hosting-ul.

Un astfel de pachet de gazduire web vine cu o serie importanta de avantaje, dar si cu o serie importanta de dezavantaje. Inainte de a stabili daca se merita sau nu sa optezi pentru acest tip de gazduire web, ar trebui sa cunosti atat avantajele cat si dezavantajele.

Ei bine, in ceea ce priveste avantajele acestui tip de gazduire web, putem aminti mai intai de toate pretul. Se stie faptul ca hostingul shared este cel mai ieftin de pe piata, exceptand aici situatiile in care poti sa beneficiezi de hosting tratuit.

arsis.ro

Un asemenea pachet de gazduire web este atat de ieftin deoarece presupune impartirea resurselor unui server cu o multime de alte site-uri sau bloguri. De multe ori cei care aleg un asemenea pachet de gazduire web impart serverul cu sute sau chiar cu mii de alte site-uri.

Pentru companiile care vand web hosting, acesta este cel mai avantajos tip de pachet, pentru ca majoritatea site-urilor care opteaza pentru web hosting partajat sunt noi si nu au un trafic foarte mare, sau chiar nu au trafic deloc.

Apoi, al doilea mare avantaj este faptul ca un pachet de web hosting partajat este simplu de folosit. Nici macar nu trebuie sa detii cunostinte tehnice pentru a fi capabil sa iti gazduiesti site-ul pe un server, si nici nu ai nevoie de un profesionist in IT pentru a-ti administra serviciul de web hosting, pentru ca de toate problemele se va ocupa compania.

De precizat insa este faptul ca atunci cand optezi pentru un astfel de pachet de web hosting, poti sa treci si prin situatii mai putin placute. O astfel de situatie este reprezentata de resursele limitate.

Un server isi imparte resursele catre toate site-urile pe care le gazduieste. Daca un site consuma mai multe resurse, atunci site-ul tau sau alt site pot intampina probleme, cum ar fi incarcarea lenta de exemplu.

Acesta este si motivul pentru care toti cei care detin un site care incepe sa aiba un trafic foarte mare, ar fi indicat sa treaca rapid pe un VPS, atunci cand observa acest lucru.

Un alt dezavantaj al gazduirii partajate este legat de problemele de securitate. Aici este important de mentionat faptul ca un server partajat nu are doar resurse limitate ci are si functii limitate. Avand un astfel de pachet de web hosting nu vei putea nici macar sa iti instalaezi un antivirus pentru protejarea site-ului.

Ei bine, acestea sunt cele mai importante avantaje si dezavantaje ale pachetelor de gazduire partajata. In cazul in care cauti si tu un pachet de shared hosting, cu siguranta trebuie sa tii cont de toate aceste detalii amintite in articol.

Cel mai indicat ar fi insa ca atunci cand incepe sa iti creasca traficul, sa treci rapid la un server VPS.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 29 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.