Interlink.ro

Rolul rezervorului de acumulare

July 28, 2014 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Pentru fiecare dintre noi este foarte important sa avem conditii ambientale optime pentru a ne putea desfasura activitatea. Sistemul de incalzire este o problema pentru majoritatea dintre noi, indiferent ca locuim la casa sau la bloc. In zilele noastre exista o gama larga de produse care vizeaza reteaua termica.

Fiecare isi alege varianta pe care o considera a fi optima pentru locuinta sa. Sunt oameni care opteaza pentru cunoscuta centrala termica pe gaze, altii vizeaza centrala electrica; unii opteaza pentru sistemul de incalzire pe baza de panouri solare, altii panouri radiante. Un lucru este cert, fiecare in sezonul rece are o sursa de incalzire.

Fiecare dispozitiv din acest sector termic are diverse atributii. Exista modele de centrale termice care functioneaza pe baza de combustibil solid, adica cazane pe lemne. Aceasta centrala are in dotare un puffer, care nu este altceva decat un  rezervor de acumulare. Rolul acestuia este de a inmagazina, de a retine caldura rezultata prin arderea lemnului care nu poate fi preluata de catre instalatia termica. Centrala care functioneaza pe lemne este prevazuta cu puffer.

Rolul acestei piese este unul de reglaj, de retinere a intregii puteri calorice pe care o furnizeaza sursa termica. Exista o gama variata a acestei piese tip puffer. Structura constructiva a elementului difera in functie de model. In principal, aceste piese sunt confectionate din otel si au rol de reglaj, de valorificare a intregii calduri pe care dispozitivul termic il degaja. Exista rezervor de acumulare tip puffer care stocheaza apa de incalzire, cat si  rezervor care se racordeaza la instalatia solara.  Rezervorul care este izolat si fara serpentina  prezinta anumite caracteristici tehnice si este utilizat in principal in cazul centralelor care functioneaza pe baza de combustibil solid.

arsis.ro

Materialul din care este confectionat ii confera protectie anticoroziva.  Exista si rezervorul tip puffer izolat cu o serpentina;  serpentina poate fi racordata la instalatia solara. Multi oameni pretuiesc energia solara si dispun de un sistem de incalzire bazat pe panouri solare. Acestea au un principiu optim de functionare, vizeaza latura ecologica, atrag energia solara si o transforma in energie termica. Zi de zi avem o multime de activitati de desfasurat de la cele gospodaresti pana la cele care tin de latura profesionala. Mediul in care lucram este foarte important; conditiile in care ne desfasuram activitatea isi pun amprenta asupra a ceea ce noi trebuie sa facem.

Este indicat sa ne asiguram un mediu propice, mai ales in sezonul rece pentru a putea sa realizam tot ceea ce ne propunem in program. Rezervoare  tip puffere functioneaza in sistem economic si eficient, practic caldura pe care o degaja focul in urma arderii lemnelor sau a unui combustibil lichid sau gazos este retinuta de acest dispozitiv. Rolul lui este unul extrem de benefic, iar mecanismul de functionare est un simplu si extrem de eficient.

In zilele noastre piata ofera o gama diversa de produse de incalzire.  Fiecare prezinta la randul lui avantaje si dezavantaje. In zonele forestiere unde oamenii dispun de lemne in principal se mizeaza pe sistemul de incalzire pe baza de lemne.  Exista regiuni unde soarele arde cu putere; in aceste locatii panourile solare sunt extrem de eficiente. Modelul de rezervor cu doua serpentine  prezinta o eficienta extrem de ridicata, cele doua serpentine pot fi racordate la instalatia solara.  Aceste dispozitive sunt protejate impotriva influentei negative a diversilor factori naturali sau artificiali.

Otelul din care sunt confectionate le confera duritate si rezistenta la activitatea pe care o desfasoara. Temperatura ridicata a apei este suportata la parametri optimi de catre aceste dispozitive de retinere a puterii calorice si de utilizare a acesteia in scopuri productive. Practic prin procesul  care are loc, folosind acest dispozitiv nimic nu este in van, orice rezulta are o destinatie de utilitate.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.