Interlink.ro

Relatii bazate pe comunicare si comunicarea nonverbala

September 6, 2016 | Author: | Posted in Diverse, Probleme ale Barbatilor, Probleme ale Femeilor

Relatii bazate pe comunicare si comunicarea nonverbala
Chipul si ochii in special sunt parti ale corpului pe care le vom remarca imediat dar care sunt cel mai greu de descifrat.

Muschii sunt mai multi la oameni decat la animale si acest lucru arata cat este de importanta pentru fiintele umane, capacitatea miscarilor subtile. Expresiile faciale se modifica repede se stie ca sunt minim  pozitii diferite pentru frunte si sprancene si fiecare are propria sa semnificatie.

Sunt mai multe de 8 pozitii pe care le pot avea pleoapele si ochii si minim 10 pentru zona inferioara a fetei. Facand combinatii diferite intre toate acestea rezulta un numar mare de expresii posibile. Informatiile din acest articol sunt destinate si celor care vor angajare studio videochat.

Sunt in princpiu 7 grupuri importante de expresii faciale chiar daca fiecare grup are mult mai multe variatii. Vom enumera si noi: fericirea, teama, tristestea, surpriza, furia, dispretul si curiozitatea.

arsis.ro

Pentru ca aceste grupuri de expresii sunt semnale cunoscute in absolut toate societatile umane se considera ca sunt innascute si ca unele sunt variatii ale expresiilor faciale ce pot sa se dezvolte din perspectiva culturala asa cum se practica in general prin imitarea personajelor.

Zambetul este o expresie faciala este un gest foarte capabil sa exprime si o gama destul de larga de informatii, incepand cu placere, bucurie sau satisfactie si ajungand pana la cinism si jena.

Interpretarea sensului ca un zambet va varia de la cultura la cultura si chiar si in subcultura, fiind in stransa legatura sau supozitiile specifice care sunt facute legat de relatiile interumane din aceast cultura. Functiile trebuie sa fie cunoscute pentru a putea sa fie valorificate mult mai eficient.

Efectele finale din comunicare vor fi cu mult mai reprezentative.

Miscarea corpului este la fel de importanta in comunicare. Corpul va comunica cu gesturi, prin pozitie si prin modul de miscare, prin atingeri sau prin vestimentatie. Gesturile sunt si ele metode bune de comunicare a informatiilor suplimentare. In general de multe ori vom folosi in mod deliberat gesturile pntru a evidentia si pentru a sprijini tot ce spunem.

Uneori folosim gesturi fara a realiza ca acestea ne pot trada sau involuntar . semnalele precum bataia din picior sau mainile agitate, comunica persoanei cu care vorbim cum ne simtim.

Multe dintre gesturile pe care le folosim sunt invatate din cauza interactiunilor specifice din cultura in care traim si acestea ne insotesc in mai mica sau mai mare masura limbajul, si interactiunile sociale in societatile din care evoluam. Pozitia sau gesturile se folosesc in conversatie pentru a reflecta cea ce e spune interlocutorul.

Asculatorii vor tinde sa faca gesturi ceva mai putin ample decat cei care vorbesc. Aceste gesturi alaturi de ecoul pozitional pe care mai multe persoane il prezinta, si imitand in acealsi timp si pozitia persoanei cu care se comunica, genereaza un semnal de atentie sau empatie fata de emitent .

Cea mai des intalnita clasificare a gesturilor este cea care le categoristeste embleme, gesturi ilustratorii, manifestari efective, adaptare si gesturi normale. Emblemele sunt acele miscari cu traducere verbala directa precum un cuvant ori o fraza.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.