Interlink.ro

Procesul de montaj a unei centrale termice

June 9, 2014 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Sistemul de incalzire si de asigurare a apei menajere este extrem de important intr-o locuinta, indiferent ca vorbim de casa sau apartament. Cu totii incercam sa ne asiguram un minimum de confort pentru a ne putea desfasura activitatile zilnice in conditii propice. In principal acolo unde exista retea de gaze,  dispozitivul instalat in ceea ce priveste sistemul termic este centrala. Centrala  themaclassic f25e este un dispozitiv de incalzire usor de montat si extrem de eficient in ceea ce priveste latura termica.

Procesul de montaj are in schita cativa pasi care trebuie respectati pentru ca lucrurile sa decurga in conditii optime.  La instalatiile de gaze in cladiri si apartamente, lucrarile de constructie care se executa sunt: saparea in zid si executarea firidei pentru bransament, perforarile de ziduri si plansee si refacerea lor, fixarea suportilor si bratarilor pentru conducte, executarea  postamentelor pentru unele aparate, executarea racordurilor la cosurile de zidarie.

Intreaga echipa de montaj este foarte bine instruita. Instalatorul executa in mod obosnuit saparea in zid a firidelor mici (pentru robinete la bransamentele de joasa presiune sau la coloana de distributie interioara), perforarile de ziduri si plansee, precum si gaurile pentru fixarea de zid a bratarilor si a suportilor simpli. Pentru executarea acestor lucrari cu minimum de degradare a tencuielilor peretilor este necesar sa se aiba in vedere urmatoarele aspecte: nu este permis sa se execute perforari, gauri pentru bratari sau suporti si nici un fel de sparturi in stalpi, grinzi si arcade de beton armat; la orice operatie sa se foloseasca  scula potrivita, de exemplu: dalta de zidarie, la decuplarea tencuielii (pentru obtinerea unui contur regulat si strict necesar), la spargerea caramizilor, la gauri  mici si la definirea  conturului pe care se sparge; spitul la derocarea caramizilor din interiorul conturului; perforatorul din teava dintata, la perforarea peretilor si a planseelor de beton; dalta curba, la perforarea sobelor de teracota; daca la traversarea planseelor de beton armat in timpul perforarii se intalneste o bara de armatura, aceasta nu trebuie taiata; da a este posibil, bara intalnita se deformeaza lateral cu 2-3 cm pentru degajarea gaurii, iar daca nu este posibil, se renunta la perforarea inceputa, executandu-se alaturi de ea alta in portiune fara bare de armatura; o spartura de forma regulata si fara slabirea zidului sau a planseului se obtine daca la efectuarea  eu nu se scot bucati mari decat 3-5 cm; pentru obtinerea perforarii cu contur regulat pe ambele fete ale zidului sau ale planseului perforat se recomanda ca ultimii 5-7 cm de perforare sa se execute din partea opusa celei  pe care s-a inceput perforarea; aceasta este posibil, fie prin reperarea pozitiei perforarii fata de peretele invecinat si planseu (sau la plansee fata de ambii pereti de colt), fie prin executarea cu un perforator de diametru mai mic a ultimilor 5-7 cm de perforare si apoi din partea opusa largirea strapungerii la diametrul cu care a fost inceputa.

Centrala  themaclassic f25e functioneaza eficient si in conditiile unui debit scazut. Ca si element principal de incalzire a unei locuinte, centrala  themaclassic f25e este un dispozitiv cu un randament extrem de ridicat. Are un mecanism simplu de functionare, o structura simpla.

arsis.ro

Centrala  themaclassic f25e se recomanda atat pentru locuinte mici cat si mari ca si suprafata; incalzeste rapid orice incapere; este indicat ca temparatura sa se pastreze constanta. Centrala  themaclassic f25e, in principal, este bine sa aiba un ritm de functionare echilibrat, sa existe constanta in ceea ce priveste regimul termic. Procesul de montaj trebuie sa fie bine pus la punct. Acest model de centrala intra in categoria centralelor cu tiraj fortat. Centrala themaclassic f25e evacueaza gazele arse in conditii optime, sunt respectate normele legale de functionare cat si cele de montaj.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.