Interlink.ro

Pasca – simbol al Învierii în întreaga lume

March 9, 2021 | Author: | Posted in Casa si gradina

Pasca – simbol al Învierii în întreaga lumePaștele este una dintre marile sărbători creștine și vine după o perioadă în care creștinii aleg să țină un post destul de greu. De aceea, în acea zi sfântă, multe familii au mâncăruri foarte speciale pe masă. Mesele tradiționale de Paște din diferite țări sunt prezentate aici.

Paștele, la fel ca Crăciunul, este o sărbătoare plină de tradiții. Cele care sunt transmise în cadrul familiei și cele care sunt comune în toată țara. 

Pâine de Paște sau pasca cunoscută peste tot în lume

Pâinea de Paște sau pasca cu brânză dulce, este un produs al acestei sărbători și de obicei își găsește loc de cinste pe mesele creștinilor de pretutindeni, alături de cozonac, ouă colorate, miel sau iepure.

Datorită lui Isus, pâinea a devenit sacră și sfântă, iar aluatul de pască, pregătit cu drojdie, trebuia să capete o altă formă specifică acestei sărbători sfinte și i s-a adăugat brânza dulce a oilor. În țara noastră, pasca este un preparat specific zilei de Înviere de peste 1600 de ani, așa cum s-a ajuns la concluzia cercetătorilor.

arsis.ro

În România, nu este doar o plăcintă pregătită ocazional, ci poate fi considerată o dovadă a credinței, coaptă la această sărbătoare în semn de mulțumire pentru tot.

Bineînțeles că foarte multe gospodine doresc să frământe aluatul, să își pună la încercare îndemânarea pentru a le reuși o pască demnă de această sărbătoare, dar nu întotdeauna rezultatul este cel dorit. Iar Boromir vine în sprijinul acestora oferind spre vânzare o pască specială, preparată cu pasiune și fermenți naturali, pentru a te ajuta să respecți an de an frumoasele tradiții românești.

Tradiții pascale în România

În țara noastră, pasca este gata în sâmbăta dinaintea Paștelui și este aducă de către credincioși în biserică, de multe ori oferind-o celor prezenți la slujbă. Totuși, în anumite zone ale țării, pasca are o semnificație aparte și nu li se permite celor de acasă să deguste bucatele pregătite, până ce nu se vine cu pasca binecuvântată de preot acasă.

Paște în Italia

În Italia, pasca poartă numele de Colomba și se servește alături de o supă specială de miel. În majoritatea caselor vei găsi aceste bucate în ziua sfântă, iar ca fel principal se servește Pasqualina, un preparat realizat din foietaj, ricotta și spanac.

Tradiții din ținuturile grecești

În Grecia și Cipru există o supă comparabilă cu Brodetto Pasquale, care se numește Avgolemono. În Cipru, flaounes, pâine umplută cu brânză, sunt, de asemenea, coapte. Sunt pregătite în Vinerea Mare și umplute cu pafitiko, o brânză care este făcută special pentru flaounes. Când ies proaspete din cuptor, copiii le pot duce la liturghia de la miezul nopții în Duminica Paștelui.

Pasca în Anglia

În Marea Britanie și Irlanda există tortul Simnel, un tort bogat cu fructe, de Paști. Decorul este deosebit de special: decorul constă din unsprezece bile de marțipan care sunt distribuite în jurul marginii tortului și o minge mare de marțipan în mijloc. Acest decor îl reprezintă pe Iisus cu cei unsprezece discipoli ai săi. Oricine crede că au fost doisprezece, are dreptate, dar britanicii nu îi dau lui Iuda un loc pe tort.

 

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 283 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.