Panourile fotovoltaice sursa de energie alternativa
Cu toate ca la aceasta ora pentru a putea opta pentru o varianta de sursa de energie alternativa ai nevoie de un buget destul de mare , tot mai multe persoane si companii apeleaza la panourile fotovoltaice.
Este clar ca aceste surse de energie alternativa reprezinta viitorul nu foarte indepartat al omenirii. Utilizarea sistemelor bazate pe panouri fotovoltaice si turbine eoliene aduc un plus valoare atat concumului energetic cat mai ales mediului inconjurator.
Putem spune despre panouri fotovoltaice,care capteaza energia solara si o transforma in energie electrica si despre panourile solare folosite pentru încãlzirea apei, ca deja ne ajuta foarte mult in ceea ce inseamna mentinerea mediului inconjurator .
Orice tip se astefel de sistem necesitã o investitie initialã care diferã în functie de capacitatea lor, de calitatea materialelor din care sunt realizate si de firma producãtoare. Fiabilitatea a fost demonstratã în timp, ele având o duratã de viatã destul de mare, în conditiile în care întretinerea lor se apropie, din punct de vedere pecuniar, de zero.
Oricât ar pãrea de fragile, producãtorii oferã pentru celulele fotovoltaice garantie de pânã la 30 de ani.
Aceste sisteme se amortizeazã în maximum 4 ani, deoarece, dupã montarea lor, cheltuielile pentru intretinere în anumite luni ale anului (vorbim aici exact de aceastã fata a Europei, cu o climã temperat continentalã) sunt aproape inexistente.
Tehnologia de generare a energiei fotovoltaice utilizeazã, ca componenta de bazã, celulele semiconductoare numite uneori si wafers. Modul de lucru rezida în generarea curentului electric între doi electrozi atasati la un aparat puternic sau rezistent, sub directa actiune a luminii solare.
Pânã de curând, aproximativ toate celulele fotovoltaice erau realizate din siliciu de diferite tipuri, cu un randament cuprins între 7 ºi 18%.
Pentru a da curent, se cupleazã între 36 si 72 de astfel de celule. Practic, toate dispozitivele fotovoltaice încorporeazã semiconductori de-a lungul cãrora luminozitatea solarã este transformatã în energie electricã.
Puterea diferã în functie de dimensiunile modului în care sunt legate celulele semiconductoare, dar si de puterea luminii solare. Pentru detalii click aici.

Author: Vasile Savu
This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.