Interlink.ro

Modalitati de a va pregati copilul pentru era digitala (si de ce ar trebui sa o faceti)

August 8, 2022 | Author: | Posted in Mama si copil

Modalitati de a va pregati copilul pentru era digitala (si de ce ar trebui sa o faceti)Era digitala poate fi infricosatoare pentru parinti. Ne facem griji cu privire la riscurile cu care se confrunta copiii online, cum ar fi hartuirea cibernetica si expunerea la continut pentru adulti. Dar vedem si partile pozitive – oportunitati pentru copiii nostri de a invata si de a se dezvolta in moduri noi. Internetul a deschis atat de multe posibilitati noi pentru copii de a descoperi, crea si colabora online. Si, desi aceste beneficii nu sunt neaparat un lucru rau, ele pot veni uneori cu dezavantaje.

Vorbiti cu copilul dumneavoastra despre siguranta online de la o varsta frageda

  • ar putea sa incepeti sa observati ca copilul dvs. petrece mai mult timp online pe masura ce se apropie de varsta adolescentei, dar cat de mic este prea mic pentru a vorbi cu copilul dvs. despre siguranta online? Adevarul este ca puteti incepe discutiile despre siguranta online la orice varsta. Cu cat incepeti mai devreme, cu atat este mai probabil ca copilul dumneavoastra sa creasca cu aceste abilitati si obiceiuri online care ii vor face bine pe termen lung.

Este posibil sa doriti sa asteptati pana cand copilul dvs. are primul sau dispozitiv, dar puteti incepe sa discutati cu el chiar inainte. Explorarea unor subiecte precum hartuirea cibernetica, protejarea identitatii lor online, siguranta publica si confidentialitatea sunt subiecte bune de discutat cu copilul dumneavoastra, precum si dandu-i un bun exemplu prin modul in care utilizati tehnologia.

Ajutati-va copilul sa isi dezvolte abilitatile de alfabetizare digitala

Alfabetizarea digitala este un set de abilitati si cunostinte care il ajuta pe copilul dumneavoastra sa inteleaga si sa utilizeze tehnologia, precum si sa navigheze in lumea online. Aceste abilitati va pot ajuta copilul sa ramana in siguranta online, precum si sa avanseze in viitor in ceea ce priveste oportunitatile de cariera. S-ar putea sa credeti ca, odata ce copilul dvs. ajunge la o anumita varsta, cum ar fi 12 ani, se poate descurca singur cu aceste lucruri. Dar este important sa continuati sa vorbiti cu copilul dvs. despre cele mai bune practici dupa ce credeti ca este “suficient de mare”.

Atunci cand copilul dumneavoastra este un preadolescent si adolescent, este un moment crucial pentru a continua aceste discutii. Pe masura ce copilul dumneavoastra creste si invata despre lume, nevoile sale vor creste si ele si se vor schimba. Va puteti ajuta copilul sa isi dezvolte aceste abilitati oferindu-i un spatiu sigur pentru a explora tehnologia, purtand discutii permanente despre cele mai bune practici si vorbind cu profesorii si cu reprezentantii scolii copilului dumneavoastra despre importanta alfabetizarii digitale in educatie.

arsis.ro

Era digitala poate fi infricosatoare pentru parinti, dar ii putem ajuta pe copii sa se pregateasca pentru acest nou mediu in multe feluri. De la o varsta frageda, putem ajuta copiii sa invete despre siguranta online si sa dezvolte abilitati de alfabetizare digitala. Insa referitor la stimularea copiilor pentru a lua deciziile potrivite puteti descoperi cateva informatii importante chiar si in mediul online. Siguranta online este esentiala pentru cei mici si nu trebuie sa omiteti acest lucru.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Additional Articles From ‘Mama si copil’