Interlink.ro

Mierea obișnuită sau mierea de Manuka?

October 26, 2021 | Author: | Posted in Mancare si Bauturi

Mierea obișnuită sau mierea de Manuka?Mierea de albine este un produs de origine naturală, care este extrem de apreciat atât în consumarea drept aliment, cât și drept tratament sau ca ingredient în diferite produse cosmetice. Varietatea de beneficii pentru organismul uman se datorează complexului de aminoacizi și vitamine pe care le are în compoziție.

Care sunt principalele avantaje ale mierii de alibineîn general?

  • Folosită ca îndulcitor în locul zahărului, scade semnificativ șansele de a vă îmbolnăvi de diabet.
  • Contribuie la fixarea calciului în oase, prevenind afecțiuni precum osteoporoza, care are un impact puternic asupra calității vieții de zi cu zi și este dificil de tratat.
  • Ajută la atenuarea simptomelor alergiilor sezoniere, datorită faptului că induce corpul să se obișnuiască cu expunerea la polen, care reprezintă un factor alergic.
  • Stimulează un somn odihnitor datorită triptofanului din compoziție, care facilitează eliberearea serotoninei și melaninei.
  • Este indicată în ținerea colesterolului sub control. Acesta reprezintă cantitatea de depuneri de pe pereții vaselor de sânge și sporeste riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
  • Are o eficiență crescută în tratarea durerilor în gât, simptom frecvent al răcelilor.
  • Stimulează producerea acidului gras omega 6, responsabil pentru procesele hormonale care au loc în organismul uman. De aceea, este eficientă în reglarea ciclului menstrual și în atenuarea durerilor specifice.
  • Reprezintă o sursă puternică de energie, datorită cantității sporite de carbohidrați, fructoză și glucoză.
  • În scop cosmetic, poate fi utilizată la produse pentru hidratarea tenului, pielii corpului și buzelor, tratarea acneei și eliminarea mătreții.

Acestea sunt doar principalele beneficii pe care le oferă consumul de miere de albine, indiferent de tipului acesteia. Totuși, dintre toate produsele disponibile pe piață, se distinge fără doar și poate mierea de Manuka. Aceasta este o miere polifloră, obținută din flori din insulele Pacificului de Sud, care conține o substanță activă, care se produce în mod natural doar din polenul florilor de mirt (Manuka).

Mierea de Manuka are un aspect distinctiv datorită nuanței de portocaliu și consistenței opace. Gustul acesteia amintește de caramel și eucalipt. Aroma aceasta o face extrem de plăcută pentru a fi consumată.

arsis.ro

Principala diferență dintre mierea obișnuită și mierea de Manuka consta în conținutul de metilglioxal al celei din urmă. Acesta îi oferă proprietăți antibateriene unice, motiv pentru care este folosită inclusiv în tratarea bolilor cronice, nu doar în prevenție. Cu cât nivelul substanței active este mai mare, cu atât mierea este mai eficientă în utilizarea drept medicament. Aceste beneficii au fost cunoscute de sute de ani de populația Maorii și confirmată de analizele recente făcute de cercetătorii germani.

Propritățile unice, dificultatea procurării, cantitatea mică disponibilă, condițiile de păstrare speciale și certificarea din partea instituțiile specializate se reflectă inclusiv în prețul produsului. Totuși, acesta merită pe deplin!

Dacă doriți să vă convingeți de efectele mierii celebre din Noua Zeelandă, puteți încerca un borcan de  miere de Manuka Raw Premium Puriti UMF®12+, 250gr. Brandul Puriti are un prestigiu recunoscut la nivel mondial și este apreciat pentru calitatea produselor de peste 25 de ani. Acesta se bucură atât de certificare UMF, cât și MGO, care asigură testarea corectă a canității de substanță antioxidante din compoziție.

Alegeți produse sigure, originale, care respectă consumatorul și tradiția mierii de Manuka!

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.