Interlink.ro

Masina noua: Leasing sau Cumparare?

December 9, 2015 | Author: | Posted in Auto, Moto, Inchirieri

Masina noua: Leasing sau Cumparare?Achizitionarea unui automobil nou poate fi de foarte multe ori, o bataie de cap. De fapt, placerea de a-ti cumpara o masina noua, ar putea fi umbrita inca din start de constrangerile financiare pe care vei fi nevoit sa le suporti, ulterior.

In afara de decizia asupra preturilor, multi cumparatori de masini, se confrunta cu decizia de a-si cumpara automobilul sau de a-l lua in leasing. Ce fel de decizie financiara ti s-ar potrivi? Acest articol incearca sa te ajute.

Poti de asemenea sa accesezi si Lmycar Leasing Solutions, pentru informatii de calitate si la obiect.

Trendurile.

arsis.ro

Pentru cei care nu au luat niciodata o masina in leasing, leasing-urile pot fi inselatoare, complicate si orientate mai mult catre proprietarii de afaceri (ce si-ar putea deduce cheltuielile) sau catre indivizii care pur si simplu nu-si pot permite sa plateasca pretul total al unei masini.

Aceste perceptii, pot fi insa perimate. Inainte de a elimina leasing-ul ca si posibilitate financiara de achizitie, cumparatorii de automobile trebuie sa se informeze foarte bine si sa fie familiari cu termenii diferitelor procese de cumparare.

Cumpararea.

De departe, cel mai mare beneficiu al cumpararii unei masini, este faptul ca aceasta este a ta sau va fi a ta intr-o buna zi. Asta implica, ca intr-o buna zi, vei fi scutit de cheltuiala in sine a achizitiei.

Masina este si va fi a ta si o poti vinde eventual oricand, nefiind blocat intr-un proces de proprietate fixa. Atunci cand cumperi o masina, limitele de asigurare sunt de obicei mai mici decat atunci cand o iei in leasing.

Dezavantaje.

Cel mai evident dezavantaj al detinerii fata de leasing, este in cazul solutiei din urma, plata lunara, care este mai ridicata la final decat plata totala la achizitie. Cand achizitionezi o masina, platile tale reflecta intregul cost al acesteia si acestea sunt de obicei amortizate pe o perioada intre 4 si 6 ani.

Dar fenomenul deprecierii isi poate pune amprenta pe masina ta si pe valoarea ei, in special in primii ani de la achizitie. Ca un rezultat, cumparatorii care investesc putin la inceput, pot sfarsi prin a finanta o mare parte din masina si se pot afla deseori in situatii hilare, in care masina ajunge sa valoreze mai putin, decat sumele ce au mai ramas de plata pentru aceasta.

Ca si platile lunare in cazul unei asigurari de viata, platile lunare ale masinilor sunt divizate intre plata principala si dobanda, iar sumele dedicate fiecareia, difera de la plata la plata. In primii ani in care iti platesti imprumutul pentru masina, majoritatea platilor se duce mai degraba catre valori ale dobanzii decat pentru valoarea principala.

Dar in primii ani de dupa achizitie, cele mai multe automobile noi se depreciaza cu valori intre 20% si 40%. Pierderea de valoare are dubla importanta: masina ta se depreciaza dramatic si deoarece platile lunare pe care le-ai efectuat au intrat mai degraba in dobanda, aceasta crestere a devalorizarii se accentueaza.

Cel mai mare beneficiu al leasingului unei masini este pretul relativ mic platit la achizitie. In plus, platile lunare pot fi si ele destul de mici si ai in acelasi timp, placerea de a detine un automobil nou, la fiecare cativa ani.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 274 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.