Interlink.ro

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un laptop second hand?

May 12, 2017 | Author: | Posted in Calculatoare

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un laptop second hand?
Cu siguranta in momentul in care iti vei dori sa iti cumperi un laptop, te vei gandi la un echipament care sa fie de la un brand de top de pe piata, iti vei dori un laptop performant, si in mod evident sa fie cat se poate de ieftin.

Atunci cand iti doresti un laptop care sa fie de la un brand de top de pe piata, iar acesta sa fie nou, cu siguranta pretul va fi unul destul de mare, insa si performantele iti vor fi garantate. Poti sa optezi pentru un model de laptop refurbished, iar acesta sa fie de la un producator renumit, si pretul sa nu fie chiar atat de mare.

Cea mai ieftina solutie, o reprezinta insa laptopurile second hand, si chiar si aici poti sa gasesti echipamente care sa fie de la un producator de top, insa acestea sa fie uzate intr-o oarecare masura.

Atunci cand ai de gand sa iti cumperi un astfel de laptop, cu siguranta in primul rand trebuie sa iti alegi un echipament care nu prezinta urme foarte mari de uzura. Cu cat un echipament pare mai uzat, cu atat valoarea lui de piata trebuie sa fie mai mica.

arsis.ro

Un al doilea aspect pe care trebuie sa il ai in evidenta, este faptul ca ar fi indicat sa iti alegi un laptop care sa se afle inca in perioada de garantie, pentru ca in acest caz, daca echipamentul se va defecta, nu va trebui sa suporti din buzunarul tau costurile reparatiei.

Trebuie ca atunci cand alegi un model second hand, sa il pornesti neaparat, si sa verifici modul in care acesta se comporta si functioneaza. Deasemenea, ar trebui sa verifici si daca display-ul echipamentuui se misca foarte tare, cu tot cu carcasa.

Cu siguranta atunci cand iti cumperi un laptop, iti vei dori sa lasi asezat display-ul echipamentului in pozitia care ai chef, insa in cazul in care balamalele acestuia nu sunt foarte bune, atunci laptopul nu va putea sta asa cum il asezi.

In aceasta situatie, cu siguranta va trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a alege echipamentul respectiv. In cazul in care il vei alege, ai putea sa negociezi putin si la pret, pentru ca tu va trebui sa iti cumperi si balamale laptop, pentru a putea folosi echipamentul dupa bunul plac.

Este adevarat faptul ca la urma urmei, aceste balamale pentru laptop nu au un cost foarte mare, insa tot trebuie sa negociezi putin pretul, pentru ca sa nu iesi foarte scump. Trebuie sa tii cont ca pe langa balamalele pe care le cumperi pentru laptop, trebuie sa le platesti si manopera celor care ti le vor schimba.

Aceste balamale poti sa le cumperi de la un magazin online de exemplu, sau te poti duce direct cu laptopul la service, dupa ce l-ai cumparat, si sa iti fie schimbate acolo de catre specialisti.

Si totusi, daca stai sa te gandesti putin mai bine, oare nu ar fi mai indicat sa iti cumperi un echipament nou sau unul refurbished, care stii sigur ca este performant, si care nu necesita nici o reparatie?

Iar plus de asta, vei beneficia si de o perioada de garantie destul de lunga in schimbul echipamentului cumparat. Asadar, cu siguranta alegerea iti apartine, insa cel mai bine ar fi sa alegi un laptop in care sa nu mai investesti bani.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.