Interlink.ro

La ce sa fiu atent cand cumpar o afacere

July 26, 2014 | Author: | Posted in Business Products & Services

La ce sa fiu atent cand cumpar o afacereSe intampla deseori in sfera afacerilor ca detinatorii unor anumite afaceri sa nu mai faca fata pe piata si sa fie in prag de faliment. In astfel de situatii, daca nu mai exista nici o solutie, afacerea respectiva poate fi vanduta. Cine o cumpara? Cei care doresc sa-si deschida o noua afacere.

Cumparam afaceri pentru ca suntem de parere ca noi vom reusi mai bine ca vechiul proprietar si pentru ca avem suficiente finante pentru a investi in anumite domenii.

Atunci cand cumparam o afacere trebuie sa ne asiguram de faptul ca facem o alegere buna si ca investitia merita cu adevarat fiecare banut. Daca vrei sa fii la curent cu afacerile din cele mai diverse domenii, intra pe http://afaceri-proprietati.com/cumparam-afaceri/ si bucura-te de tot ce e nou in acest domeniu .

Cumpararea unei afaceri presupune si anumite riscuri, fapt pentru care trebuie sa ai clar in vedere unele aspecte si sa fii atent atunci cand vrei sa faci o astfel de investitie. Indicat ar fi ca in momentul in care vrei sa cumperi un teren, o cladire de birouri o firma sau alte tipuri de afaceri sa nu iei in calcul doar primul business care iti cade in mana. Cel mai bine este sa consulti intreaga piata si sa vezi ce alte afaceri de acel gen mai exista. Negociaza pretul si nu plati mai mult decat face. Un studiu amanuntit al pietei iti va fi de mare ajutor.

arsis.ro

Este de asemenea bine si recomandat sa ceri parera unui specialist in domeniu, pentru a primi si alte indrumari care ti-ar putea fi utile. De asemenea, ajutorul venit din parea unui broker este ideal. De ce? Pentru ca acesta va sti sa compare corect preturile si iti va spune daca poti negocia sau daca este in regula sa dai pretul cerut de vechiul proprietar.Indicat ar fi sa faci chiar tu o oferta si apoi sa vezi cu ce vine si vanzatorul. Astfel vei putea negocia mai usor.

Specialistii sunt de parere ca de multe ori, in perioada de inceput, ajutorul fostului proprietar poate fi benefic. Acum, tu decizi daca este sau nu cazul unei astfel de colaborari pe termen scurt.

Ai mare grija la greselile frecvente pe care le fac adesea cumparatorii atunci cand doresc sa achizitioneze o afacere. Daca ai deja o afacere, insa doresti sa o extinzi, sau doresti sa iti deschizi o afacere in alt domeniu, nu este indicat sa-l faci responsabil pe un angajat de acest lucru. Cel mai bine e sa fii bine informat si sa te ocupi tu personal.

expertcompany.ro

Nu este indicat sa incheiati intelegerile pe cale orala. Ce este scris, ramane bun scris. Este drept, mai usor este sa te intelegi cu o anumita persoana pe cale orala, insa te poti trezi cu surpriza ca in mod surprinzator ca tot ceea ce ai discutat nu mai are nici un fel de valoare si nu poti demonstra in nici un fel ca ai dreptate.

Acestea, dar si alte aspecte sunt esentiale in cumpararea de afaceti. Investeste in mod corect si gandeste de zece ori alegerea facuta. Cantareste bine toate posibilitatile si alege-o pe cea mai potrivita si mai rentabila.


Alte stiri actuale :

1. Fermierul Nicuşor Şerban: „Nu e o afacere să creşti vaci la marginea şanţului“
2. “Eco Aventura Parc” de la Mangalia, o afacere de nici 2.500 de euro/an
3. Vânzarea creditelor neperformante – o afacere de 10 miliarde de euro
4. Afacere de milioane: bancomatul cu briose ia cu asalt orasele americane
5. Tânăra de 30 de ani din Rădăuţi care conduce o afacere de 40 de milioane de euro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 294 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.