Interlink.ro

Iritatia pielii cainilor – ce poti sa faci?

May 14, 2015 | Author: | Posted in Diverse

Iritatia pielii cainilor - ce poti sa faci?

Pe pielea cainilor apar des iritatii in mare parte datorate unei alimentatii incorecte si a unei ingrijiri necorespunzatoare. Mai jos gasiti cateva sfaturi care o sa va ajute cainele sa scape de iritatiile de pe piele, probleme atat de nedorite si neplacute.

Iritatiile pielii apar indeosebi din cauza unui periat agresiv, a folosirii unor produse de ingrijire nepotrivite, a aparatelor de tuns vechi sau supraincalzite. Insa, iritatiile pielii mai pot sa apara si din cauza unei alimentatii precare.

Asadar, pentru inceput puteti sa schimbati hrana cainelui cu una care sa trateze simptomele sensibilitatii pielii. Eu va recomand hrana de caini Pro Plan cu somon deoarece mentine pielea si blana cainelui sanatoase datorita continutului ridicat de acizi grasi Omega 3.

arsis.ro

Pe langa schimbarea dietei va trebui sa aveti grija si la obiceiurile de ingrijire. Ganditi-va cat de des il spalati, daca folositi produse corespunzatoare, daca nu cumva apasati prea tare atunci cand il pieptanati. Aveti grija la aceste detalii deoarece pentru un caine o iritatie poate fi foarte dureroasa.

Unde apar iritatiile?

Iritatiile apar acolo unde pielea este mai subtire si delicata, adica pe abdomen si membre. Asadar, dupa spalare aveti grija sa clatiti bine cu apa si aceste zone unde de obicei ramane mult produs de curatare.

Iar dupa aceea, aveti grija la pieptanare si uscare. Acestea nu trebuie sa fie agresive, nu trageti tare de blana pentru a descalci suvitele.

In momentul in care observati o iritatie pe pielea cainelui trebuie sa actionati imediat. Incepeti cu hrana, schimbati dieta cu o mancare bogata in acizi grasi Omega 3, asa cum este Pro Plan cu somon. Dupa aceea aveti mare grija la modul in care ingrijiti animalutul, in special in timpul spalarii acestuia. Apoi puteti sa urmariti procesul de vindecare a pielii cainelui – in scurt timp iritatiile vor disparea iar blana va fi mult mai lucioasa si mai sanatoasa.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.