Interlink.ro

In ce cazuri sunt necesare suplimente alimentare?

March 15, 2022 | Author: | Posted in Sanatate
expertcompany.ro

In ce cazuri sunt necesare suplimente alimentare?Am putea crede ca suplimentele alimentare nu sunt necesare daca avem o dieta completa, variata si echilibrata, bogata in vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Deci, in ce cazuri sunt recomandate?

Suplimentele alimentare sunt definite ca alimente comercializate sub forma de capsule, tablete, fiole sau solutii potabile, printre alte formate, al caror scop este de a completa aportul nutritional obisnuit. Aceste suplimente sunt o sursa concentrata de nutrienti – vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, antioxidanti sau fibre – sau alte substante – cum ar fi extracte de plante si ierburi, de exemplu – care au un efect nutritional sau fiziologic.

Pentru a fi considerate adecvate, acestea trebuie sa satisfaca in fiecare zi cel putin 15% din aportul nutritional recomandat de nutrienti pe care ii contin.

Este necesar sa se sublinieze ca suplimentele nutritive nu sunt medicamente, deoarece misiunea lor este de a imbunatati bunastarea sau de a suplimenta dieta si nu servesc ca tratament sau tratament impotriva unei boli. Din acest motiv, ele se adreseaza persoanelor cu o stare buna de sanatate si pentru a le consuma nu necesita o reteta medicala.

arsis.ro

In ciuda acestui fapt, este important sa stiti ca aceste suplimente sunt supuse unui regulament strict de consum si comercializare care impune un sistem de calitate care asigura trasabilitatea, igiena si siguranta consumatorilor.

Prin urmare, legea are in vedere ca acestea trebuie sa fie obligatorii si etichetate in mod corespunzator, prezentand toate ingredientele si recomandarile de utilizare. In plus, acestea trebuie sa se conformeze criteriilor de prezentare si publicitate. Vezi Ultra Detox multivitamine lichide!

Cand sunt necesare suplimentele alimentare?

Am putea crede ca, in conditii normale, suplimentele nutritive nu sunt necesare, deoarece o dieta completa, variata si echilibrata ar trebui sa fie suficienta pentru a ne oferi aportul zilnic necesar de toti nutrientii, mineralele si vitaminele.

Cu toate acestea, cercetarile efectuate in acest domeniu arata ca acest lucru nu este adevarat in dieta multor oameni – cu atat mai putin in anumite grupuri de populatie – in ciuda faptului ca, aparent, dieta lor indeplineste cerintele mentionate mai sus.

In orice caz, suplimentele alimentare nu inlocuiesc in nici un caz o dieta echilibrata, in acelasi mod in care nu ar trebui utilizate pentru a inlocui aportul zilnic necesar de nutrienti. Astfel, acestea trebuie luate intotdeauna in dozele recomandate si in cazurile in care sunt necesare.

De ce sunt recomandate in unele cazuri?

Obiceiurile noastre alimentare sunt foarte diferite astazi decat erau inainte. In societatea moderna petrecem putin timp la mese, ne ingrijoram mai putin de ceea ce mancam – chiar daca avem mai multe informatii – si, din motive de timp, consumam o cantitate mai mare de produse procesate, care inlocuiesc produsele naturale si proaspete.

Ca urmare, in multe cazuri, dieta noastra este dezechilibrata si nu acopera nevoile noastre nutritionale. In cele din urma, aceste deficiente alimentare se adauga la alti factori care dauneaza sanatatii noastre, cum ar fi stresul, poluarea, oboseala sau consumul de substante nocive, cum ar fi alcoolul si tutunul.

In acest sens, suplimentele alimentare, utile pentru a ne completa dieta punctual, pentru a contracara un deficit sau pentru a satisface o nevoie specifica, joaca un rol important.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.