Interlink.ro

Importanta unui instant gaz

April 6, 2014 | Author: | Posted in Diverse

Sistemul de incalzire al locuintei este un factor esential in ceea ce priveste buna desfasurare a activitatilor si actiunilor noastre in sezonul rece.  Cu totii ne dorim un minimum de confort in spatiul in care locuim. Aici mentionam caldura, apa calda menajera. Apa este esentiala intr-o gospodarie, in special in activitatile casnice.

Pentru obtinere apa calda menajera se recomanda folosirea unui instant gaz. Acesta se monteaza rapid, este de dimensiuni reduse, incalzeste apa intr-un timp scurt. Procesul de montaj are in vedere cateva prevederi legale care nu trebuie ignorate. Executarea instalatiilor este un proces mai amplu.

Vederea in plan va contine distantele intre sudurile tevilor, distantele intre sudurile de pozitie, precum si cotele fata  de repere fixe si usor identificabile pe teren pentru: sudurile de pozitie, legaturile de separare electrica, mansoanele de dilatatie, derivatii, punctele de schimbare a pantei sau a directiei, punctele de schimbare a diametrului, intersectiile cu alte canalizatii.  Profilul longitudinal va contine  adancimile punctelor intre care conducta este in linie dreapta si distantele verticale la alte canalizatii invecinate.

Profilurile transversale vor cuprinde toate detaliile si cotele  necesare pentru cunoasterea completa  a traversarii fara descoperirea ei.  Scarile desenelor care alcatuiesc schita de montaj a conductei vor fi aceleasi ca in proiectul conductei; pe desene conducta se traseaza cu linii de doua ori mai groase decat canalizatiile si orice alte detalii invecinate. Pe schita de montaj se inscrie, in afara de datele obligatorii, numele sefului de santier, al montorului si al sudorilor. Se vor utiliza anumite semne conventionale  la intocmirea desenului.

arsis.ro

Dupa terminarea executarii conductei, inclusiv astuparea santului, conducta se prezinta la proba de presiune impreuna cu proiectul de executie, schita de montaj (in copii heliografiate) si cu urmatoarele ducumente: certificate  de calitate (sau o dovada cu specificatii pentru fiecare material) pentru toate materialele care au intrat in lucrare (tevi, bitum, hartie, sarma si electrozi de sudura, material pentru garnituri de etansare, robinete si armaturi); borderoul cuprinzand numele si numarul autorizatiilor pentru seful de santier (autorizat  pentru instalatii de gaze) si pentru sudori (autorizatii pentru instalatii mecanice sub presiune); procesul verbal de receptie tehnica, care urmeaza  sa fie semnat chiar pe santier, dupa terminarea cu succes a probei de presiune; procesul verbal de punere in functiune.

Instalatia de gaz se executa numai de catre un personal autorizat si foarte bine pregatit. Sunt foarte multe aspecte care trebuie sa fie lamurite si clar stabilite inainte sa inceapa procesul de executie. Apa calda este vitala intr-o   gospodarie. Un instant  gaz este solutia optima pentru obtine apa calda rapid, economic si eficient. Este indicat ca un instant  gaz sa fie prevazut cu un sistem de protectie pentru a functiona in conditii de siguranta. Multe din aceste dispozitive sunt prevazute cu un termostat care masoara temparatura apei si monitorizeaza consumul de gaze. In conditiile in care apa ajunge la temperatura optima, acest element opreste consumul de  gaz si asigura o temperatura constanta a apei menajere.

Cu totii ne dorim ca atunci cand dam drumul la robinet apa calda sa fie la temperatura dorita. Pentru asta un instant  gaz are in dotare un senzor care ridica sau scade temperatura apei in functie de preferintele consumatorului. Racordul la reteaua de gaze este indicat sa fie realizat de catre o persoana care are autorizatie. Gazele arse trebuie sa fie evacuate in mod corespunzator. Este bine sa ne asiguram ca acest lucru se intampla pentru a preintampina eventuale accidente nedorite.

Eficienta si randamentul acestui produs se constata dupa ce este dat in folosinta.  Un instant gaz consuma in regim optim.  Modul de functionare are la baza tirajul natural.  Inainte de a monta un instant gaz este important sa ne asiguram ca are in dotare toate piesele necesare unei bune desfasurari a procesului pe care il realizeaza.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.