Interlink.ro

Importanta purtarii unui sort in bucatarie

February 8, 2022 | Author: | Posted in Diverse, Jobs

Importanta purtarii unui sort in bucatarieTot personalul din bucatarie trebuie sa fie dotat cu imbracaminte obligatorie, pentru a respecta legile de igiena si salubritate. Dar, acasa, de ce nu purtam sortul? Astazi va spunem cateva motive pentru a nu uita acest aliat in bucatarie.

Tunica bucatar cu butoni pentru barbat este foarte des folosita de numeroase persoane din domeniu.

Stropii, scurgerile, arsurile, otravirea si contaminarea incrucisata a alimentelor sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa purtam un sort atunci cand manipulam alimente si ustensile de curatare utilizate in bucatarie.

Sortul este un articol de imbracaminte de protectie extern care ar trebui sa acopere, mai presus de toate, partea din fata a corpului. Este folosit pe imbracaminte cu scopul de a ne proteja hainele de pete, adica in scopul mentinerii igienei si pentru confort. Dar exista motive imperioase pentru ao folosi:

arsis.ro

1 Evitati bolile

In primul rand, purtarea unui sort va ajuta la oprirea oricarui transfer de germeni de la imbracaminte la alimente si invers. Stim cu totii ca trebuie sa ne spalam pe maini inainte de a gati, dar cum ramane cu hainele pe care le-am purtat toata ziua?

Daca ai fost in baie, in masina, pe strada si la serviciu in aceleasi haine, cu siguranta nu vrei ca toti acei germeni si bacterii sa fie transferati in mancare. Un sort confortabil si practic, usor de indepartat, este o bariera indispensabila atunci cand manipulati alimente cu cea mai mare siguranta.

2 Prevenirea arsurilor

Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa purtam intotdeauna un sort in bucatarie este ca actioneaza ca un scut impotriva oricarui ulei sau apa fierbinte care sare, stropi sau se varsa, protejandu-se de la piept la picioare.

In cazul in care va umeziti cu ceva fierbinte, ceea ce prezinta un risc, este mai usor sa mutati rapid sortul departe de corp si astfel sa evitati posibilele arsuri, in timp ce acest lucru nu este atat de usor de facut cu orice alt tip de imbracaminte. Din acelasi motiv, este mai bine sa alegeti sorturi care sunt legate cu un nod simplu si care sunt realizate dintr-o tesatura cat mai groasa posibil.

3 Evitati sa va murdariti

Bucataria este o sursa excelenta de stropi, frecare, scurgeri si pete de tot felul de haine murdare, indiferent cat de atent este bucatarul. De asemenea, sarcinile de curatare in bucatarie pot lasa multe pete dificil de indepartat. Deci, de ce sa ne riscam hainele? Un sort poate primi toate aceste pete, lasand hainele intacte. In plus, ajuta la faptul ca nu este impregnat cu mirosul de alimente.

4 Prevenirea accidentelor

Desi poate nu sunt atat de frecvente, exista cazuri in care hainele iau foc in timp ce gatim. Simplul fapt de a purta un sort ajuta la evitarea acestui tip de accident, deoarece toate hainele care altfel ar putea fi libere, sunt fixate ferm impotriva corpului.

In plus, in cazul in care sortul ia foc, este foarte usor sa-l scoateti, mai repede decat o bluza sau pantaloni.

Sortul trebuie sa fie confortabil si sa se potriveasca cu usurinta corpului.

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.