Interlink.ro

Iarba de preerie – de ce grădina ta are nevoie de ea?

November 12, 2021 | Author: | Posted in Casa si gradina

Iarba de preerie – de ce grădina ta are nevoie de ea?Iarba de preerie are o creștere verticală destul de impunătoare și produce flori delicate, asemănătoare penelor, din iulie și până în septembrie. Există mai multe soiuri de iarbă de preerie din care puteți alege, iar faptul că prezintă toleranță ridicată la diferite locuri de plantare, fac din acest tip de iarbă o alegere ornamentală excelentă pentru orice grădină.

Oferă înălțime, textură și dramatism, așa că dacă vă doriți o grădină spectaculoasă, nu veți da greș cu iarba de preerie.

Cum se dezvoltă iarba de preerie?

S-ar putea spune că iarba de preerie este destul de aglomerată și poate crește până la 1-2 metri înălțime. Are frunze fine și produce o inflorescență la sfârșitul verii, care poate fi roșie sau violet. Floarea va persista bine pe tot parcursul toamnei și este purtătoare de semințe lucioase.

Iarba de preerie, în special iarba de preerie Northwind este o plantă perenă, cu o versatilitate și o rezistență incredibile.

arsis.ro

Cum se plantează și se îngrijește iarba de preerie?

Atunci când plantați iarbă de preerie, luați în considerare înălțimea maximă pe care o poate atinge și plasați-o în spatele sau marginile unui pat de grădină, astfel încât să nu acopere plantele mai mici.

Răspândirea este, de asemenea, de luat în considerare, deși fiind o iarbă aglomerată, nu va crește niciodată în lățime precum crește în înălțime. Puteți planta iarba de preerie într-un grup la distanță de cel puțin 30 de cm și vor crește împreună pentru a crea un paravan atrăgător.

Înainte de a planta iarba de preerie, locul de plantare ar trebui bine lucrat pentru a putea să găzduiască rădăcina pivotantă lungă, care poate crește chiar și 3 metri în lungime sau mai mult.

Dimensiunea la maturitate ne face să ne întrebăm dacă putem crește iarba de preerie la ghiveci. Plantele tinere sunt ideale pentru a adăuga interes într-un ghiveci, dar rizomii groși vor umple rapid ghivecele mici.

Exemplarele mature vor necesita un vas mare și adânc. De asemenea, va trebui să alimentați iarba de preerie cu o cantitate generoasă de apă dacă o veți planta în ghiveci.

Această plantă iubește amplasările în soare plin, dar se descurcă foarte bine și la umbră parțială. Este tolerantă la expunerea de sare și la perioade scurte de secetă. Puteți planta iarba de preerie în sol moderat umed sau chiar în condiții uscate. Prosperă în nisip, argilă sau sol argilos.

Totuși, solul ar trebui să fie bine drentat și să aibă niveluri decente de nutrienți. Acestea fiind spuse, este întotdeauna o idee bună să încorporați puțin compost sau altă materie organică în groapa de plantare. Iarba de preerie se va planta în pământ la același nivel în care a fost cultivată în ghiveciul de pepinieră. Se recomandă să aplicați un strat gros de mulci pentru a preveni apariția răsadurilor, dar și să îndepărtați capetele florilor pentru a preveni ca iarba de preerie să vă invadeze toată grădina.

Iarba de preerie se adaptează rapid în orice condiții și nu are nevoie de îngrijire suplimentară specială. Puteți să o fertilizați foarte puțin la începtul primăverii, dar fertilizarea este într-adevăr necesară doar dacă solul este sărac. Îndepărtați toate speciile de plante și buruieni concurente și asigurați un strat generos de mulci organic în jurul bazei plantei. Astfel, veți conserva umiditatea, veți preveni apariția buruienilor și veți îmbogăți treptat solul.

Iarba de preerie poate muri iarna, dar rizomul va rămâne în viață sub pământ, mai ales dacă ați folosit mulci din abundență. Puteți diviza planta la fiecare câțiva ani pentru a produce plante noi. Pentru un aspect minunat, planta trebuie tăiată la aproximativ 10 cm deasupra solului la sfârșitul iernii până la începutul primăverii.

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.