Interlink.ro

Franzela albă fără sare intre mit și adevăr

September 13, 2021 | Author: | Posted in Casa si gradina, Mancare si Bauturi, Retete Culinare

Franzela albă fără sare intre mit și adevărMit: Se spune că franzela albă fără sare 300g Boromir nu este bună.

Adevăr: Absolut iluzoriu. Pâinea este cel mai funcțional aliment pentru oameni. Este cel mai echilibrat aliment în ceea ce privește carbohidrații, proteinele și grăsimile în funcție de nevoile oamenilor și în special cea fără sare, este cea mai potrivită pentru persoanele care suferă de anumite boli și care nu au voie să consume sare.

Franzela albă fără sare este o sursă extrem de importantă și accesibilă de proteine ​​vegetale valoroase. Franzela albă este una dintre principalele surse de carbohidrați vegetali de care ai nevoie.

Ce conține franzela albă fără sare și de ce este benefică?

100 g de franzelă Boromir conține aproximativ 8,5 g de proteine, 1 g de grăsimi și 46 g de carbohidrați. Pâinea conține toți aminoacizii esențiali, iar în cantități mai mari sunt leucina, fenilalanina, metionina, triptofanul.

arsis.ro

Franzela albă este o sursă bună de vitamine B și este sursa ta zilnică de minerale – potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, fier. De asemenea, conține fibre care nu se descompun în timpul digestiei și sunt aproape complet eliminate. Aceste substanțe joacă un rol important.

Trecând prin intestine, le stimulează activitatea și transportă cu ele excesul de grăsime din alimente. Astfel, ele ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Se poate supraviețui mult timp mâncând numai pâine.

Mit: Franzela albă fără sare te îngrașă.

Adevăr: Aceasta este o concepție greșită obișnuită. O persoană se îngrașă nu pentru că mănâncă mult (adică consumă multe calorii), ci pentru că absoarbe mai multă energie decât cheltuie.

Nevoile zilnice ale unei persoane sunt de la 2.400 la 3.000 kcal, în funcție de activitatea sa fizică. Pâinea este departe de a fi un aliment cu conținut ridicat de energie – 100 g de franzelă fără sare Boromir conține 237 kcal sau cu alte cuvinte, o felie de pâine conține aproximativ 75 kcal.

Pentru comparație, 100 g chipsuri conțin aproximativ 550 kcal, 100 g ciocolată – 560 kcal, 100 g brânză galbenă – 390 kcal. Prima sarcină a trei din patru femei care au decis să slăbească, este să o excludă din meniul lor. Tactică absolut greșită, deoarece franzela alba fără sare, contrar credinței populare, ajută la pierderea în greutate și la recâștigarea formei bune.

Mit: Franzela albă conține sare.

Adevăr:  Franzela albă fără sare 300g Boromir  nu conține sare.

Mir: Există „chimie” în franzela alba fără sare.

Adevăr: Și ce este mai exact „chimia”? Nu există „chimie” în franzela alba fără sare. Se face din făină, apă, drojdie și nu se pune sare. Eroarea a rămas de când brutarii începători vindeau pâine albă colorată cu făină de malț ca fiind pâine „neagră”.

Recomandări

Recomandarea este să rămâi sănătos, să mănânci regulat pâine fără sare, dacă este nevoie. Nu există pâine dăunătoare, ci există o alimentație necorespunzătoare. Alternează diferite tipuri pentru o dietă mai completă și mai sănătoasă.

În ceea ce privește valoarea nutrițională – compoziția, conținutul de carbohidrați și calorii, diferă ușor de pâinea neagră. Este un mit să crezi că, în caz de diabet, poți înlocui franzela albă fără sare cu pâinea neagră și nu pierzi nimic.

Singura diferență dintre ele este că, sursa de carbohidrați din pâinea brună este făina de secară. Este mai acidă și la persoanele care suferă de reflux de acid stomacal, provoacă o exacerbare a bolii.

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.