Interlink.ro

Este bine sa iti cureti singur panourile solare

August 24, 2018 | Author: | Posted in Casa si gradina
expertcompany.ro

Top Solar SRL iti ofera in acest articol mai multe sfaturi si recomandari vis a vis de spalarea panourilor solare. Realitatea este ca sunt multe persoane care considera inutil sa isi curete panourile solare gandind ca ploaia va reusi singura sa le curete insa uneori este bine sa fii mai precaut de atat.

Daca vrei sa vezi o oferta cu adevarat avantajoasa de panouri solare presurizate click aici.

Revenind la intrebarea de debut a articolului, parerile despre curatarea panourilor acasa sunt impartite. Sunt si persoane care sugereaza ca e bine sa le cureti in timp ce sunt si persoane care spun ca nu este recomandat

arsis.ro

Pe baza cercetarilor, expertii se inclina spre “nu”. Si mai ales daca nu doriti sa angajati o companie profesionala si apelezi la mtode DIY. Randamentul investitiei nu este suficient pentru a justifica necazurile pe care le poti provoca.

Sa aruncam o privire la unele cifre. In medie, atunci cand panourile solare se murdaresc, asteptati o modificare de 5% sau mai putin in productie. Si doar atunci cand sunt murdare.

In majoritatea timpului, daca pe panouri exista praf sau resturi, iar puterea lor este inregistrata cu 5% mai putin decat alte ori, ploaia urmatoare va spala resturile, iar panourile solare vor reveni la eficienta optima. Chiar daca locuiti intr-o zona predispusa la seceta – va ploua din nou.

In plus, majoritatea panourilor solare sunt inclinate intr-un unghi suficient de mare pentru ca cea mai mare cantitate de energie sa curga chiar de pe panou, in loc sa se prinda de partea superioara a acestuia.

Chiar si cu panouri inclinate, este posibil sa aveti o usoara acumulare pe panoul cel mai de jos (deoarece scurgerile se colecteaza in partea de jos) – dar scaderea productiei bazata numai pe acest lucru este atat de minuscula, incat nu este ceva ce merita stres.

In cele din urma, este un compromis destul de mic, intre energie si cost, sa urcati pe o scara, sa va murdariti si sa va curatati panourile solare.

Deci, in general, lasati ploaia sa aiba grija de curatarea panoului solar. Monitorizati functionalitatea sistemului dvs., acordand atentie facturilor si consumului de energie de la o luna la alta. Daca incepeti sa observati modificari ale facturii electrice, poate ca este timpul sa va ganditi la curatenie sau la alte tipuri de intretinere.

Daca credeti ca fluctuatiile facturii la energie ar putea fi pentru ca aveti nevoie de curatarea panoului solar, verificati daca eficienta revine la normal dupa o ploaie buna. Daca este asa, probabil ca acesta este sfarsitul. Daca descoperiti ca functionalitatea continua sa fie diminuata, ar putea fi ceva electric care are nevoie de reparatii in loc sa fie curatat panoul.

Atunci cand vine vorba de curatarea panoului solar, o inspectie vizuala, o baie de apa de ploaie si sa stai pe teren (in loc sa urci pe o scara), poate fi tot ce trebuie sa faci.

Iti recomandam ca atunci cand determini ca starea panourilor din punct de vedere al curateniei modifica randamentul, sa apelezi la specialisti pentru curatare.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 27 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.