Interlink.ro

Domeniul de utilitate al tevilor din polipropilena

July 29, 2014 | Author: | Posted in Diverse

In statiile de pompare cat si pentru instalatiile de apa se foloseste teava ppr.Intr-o statie  de pompare  totalitatea constructiilor si instalatiilor prin care apa este transportata de la captare la inmagazinare parta numele de aductiune sau apeduct.   Aductiunile pot functiona sub presiune gravitational, sub presiune prin pompare cu nivel liber. Alegerea tipului de aductiune depinde de relieful terenului, stabilitatea acestuia si calitatea apei care este transportata.

 

Aductiunile gravitationale, functionand sub presiune se adopta in cazul in care captarea se gaseste la o cota mai ridicata decat inmagazinarea, relieful terenului este accidentat, iar calitatea apei transportate trebuie pastrata.

Debitele transportate de acest tip de aductiune nu depasesc 5-6 m 3/s, iar sectiunea transversala este circulara.  Aductiunile sub presiune, functionand prin pompare, se adopta in cazul in care captarea se gaseste la o cota mai mica decat inmagazinarea. Aceste aductiuni au sectiunea transversala circulara. Aductiunile gravitationale cu nivel liber se adopta in cazul in care cota captarii este mai ridicata decat a inmagazinarii, terenul are o panta uniforma, iar calitatea apei nu trebuie protejata intrucat o inrautatire  a acesteia nu dezavantajeaza consumatorul.

 

Debitele transportate prin aceste aductiuni sunt mari. Aductiunile cu nivel liber pot fi inchise sau deschise.  Canalele de aductiune deschise se pot utiliza pentru debite mari de apa nepotabile captate din surse de suprafata pana la statia de tratare. Forma sectiunii transversale poate fi trapezoidala, dreptunghiulara. Aductiunile cu nicel liber inchise se adopta in cazul in care calitatea apei trebuie pastrata sau daca terenul przinta denivelari importante. Sectiunea transversala utilizata poate  fi  dreptungiulara, circulara, ovoidala sau clopot. Pentru dimensionarea aductiunilor sunt cunoscute urmatoarele elemente: debitul transportat, amplasamentul captarii si a punctului de capat al aductiunii, relieful terenului intre cele doua puncte.

arsis.ro

 

Din calculele efectuate trebuie sa rezulte: diametrul aductiunii sau elementele sectiunii canalului, panta hidraulica, viteza apei de aductiune, materialul din care se executa aductiunea, caracteristicile pompelor in cazul aductiunilor prin pompare precum si constructiile accesorii aferente aductiunii. Aductiunile care functioneaza gravitational sub presiune se dimensioneaza astfel incat la o lungime minima de conducta sa se foloseasca o diferenta de cota dintre captare si inmagazinare. Aductiunea poate fi realizata din tronsoane de diametre diferite, dar trebuie avut in vedere ca suma pierderilor de sarcina sa fie egala cu diferente de cota disponibila. Materialul din care se realizeaza conducta se alege astfel incat sa nu se depaseasca limita maxima admisa pentru viteza de curgere a apei si presiunea normata. Pentru a evita degradarea conductelor prin coroziune, fenomen de cavitatie, lovitura de berbec se recomanda a nu se depasi voteza de 3 m/s. Limita inferioara a vitezei este determinata la conductele de apa bruta de depunerea suspensiilor continute de apa.

 

Viteza minima a apei se va considera mai mare sau egala cu 0,7 m/s. Teava ppr este un element al retelei de alimentare cu apa. Toti cei care dispun de terenuri agricole pe suprafete extinse si au sisteme de irigatii, pentru transportul apei folosesc teava ppr. In statiile de pompare sistemul de conducte joaca un rol determinant in transportul apei. Teava ppr se mai numeste teava pentru apa.  Acest tip de teava este unul eficient. Rezistenta la o teava ppr  variaza in functie de diversi factori. Apa transportataa poate avea o cantitate ridicata de impuritati, care in timp pot afecta structura tevii.  Teava confectionata din polipropilena  este folosita si pentru interior locuinte; alcatuieste intr-o locuinta instalatia de transport apa. Acest model de teava are diverse intrebuintari si vizeaza in principal tranportul apei.  Apa este necesara pentru  aproape orice activitate desfasuram.  Intr-o statie de pompare sunt necesare tevi si conducte care sa prezinte o rezistenta ridicata. Se poate intampla ca prin conducte sa circule apa cu impuritati, corpuri straine. Teava ppr  prezinta o structura dura, adaptabila unor astfel de situatii.

"); $("#textVersion").text("Domeniul de utilitate al tevilor din polipropilena" + "\r\n\r\n" + $("#artdirPost").text() + "\r\n" + "Source: https://www.cainerau.ro/domeniul-de-utilitate-al-tevilor-din-polipropilena/"); $("#getArticleCode textarea, #getArticleCode input").click(function() { $(this).select() }); }) })(jQuery)

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.