Interlink.ro

Diferente intre un web designer si un web developer

February 11, 2019 | Author: | Posted in Web Design

Diferente intre un web designer si un web developerCu totii am auzit despre web design si web developement, insa cu siguranta persoanele care nu au cunostinte de IT, nu pot sa faca diferenta intre ceea ce inseamna web design si web development.

Ei bine, acesta este si motivul pentru care in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt atat asemanarile cat si deosebirile intre cele doua activitati banoase.

CE ESTE UN WEB DESIGNER?

Web designer-ul este artistul care se ocupa de realizarea continutului web. Acest rol este, în principal, legat de stilul și aspectul paginilor cu conținut , iar aic putem aminti inclusiv textele si imaginile. Web designerii folosesc multe tehnologii , insa de cele mai multe ori se bazează pe resurse hipertext si hipermedia , iar aici putem da drept exemple HTML, CSS, insa mai exista si alte tool-uri de Web design.

arsis.ro

CATEVA CARACTERISTICI ALE WEB DESIGNERULUI:

  • de cele mai multe ori sunt competenți în diverse limbaje de programare de nivel superior folosite cu scopul de a crea script-uri pentru Web;
  • multi dintre web designeri au ca si principal obiectiv crearea de site-uri bune care vor functiona bine pe orice tip de dispozitiv (laptop, PC, tableta sau telefon) si pe orice browser.

CE ESTE UN WEB DEVELOPER?

Web developer-ul este un programator al carui obiectiv este acela de a crea programe și aplicații pentru World Wide Web. Web developer-ul cunoaste toti pasii necesari pentru a crea un site de la zero.

Tot web developerul este cel care este capabil sa creeze un cod unic personalizat care sa se potriveasca nevoilor unice ale feicaruia. Un web developer este cel care poate dezvolta orice cod, de la aspectul site-ului pana la tot felul de funcții pe pagina web.

Web developmentul este structurat in 3 parti:

Client scripting (Front-end), este prima parte si reprezinta codul care este executat in web browsers si care are rolul de a determina cea ce vor putea sa vada vizitatorii atunci cand vor intra pe site.

Server-side scripting (Back-end) este a doua parte si este reprezentata de codul executat pe un server web care are un rol important dat fiind faptul ca el contribuie “din spate” la functionarea site-ului.

Database technology, reprezinta informatia organizata in asa fel incat un program de pe PC are capacitatea dea selecta rapid fragmente de date.

Ei bine, important de precizat este iarasi faptul ca web designerul se concentreaza asupra modului in care arata un site si asupra sentimentului pe care site-ul il va transmite, in timp ce un web developer isi indreapta atentia spre partea tehnica a lucrurilor si spre functionalitatea buna a website-ului.

Totodata un web developer lucreaza foarte mult pe partea de client, care va avea un impact major asupra imaginii site-ului, asupra layout-ului si nu in ultimul rand asupa sentimentului transmis de catre site.

Din acest motiv, de fiecare data atat un web designer cat si un web developer vor cunoaste tehnologii importante precum HTML, JavaScript sau CSS.

Concluzia acestui articol este ca atat web developerii cat si web designerii, intr-un final lucreaza avand acelasi scop, si anume crearea unui site sau a unei aplicatii care sa atraga cat mai multi utilizatori.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 249 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.