Interlink.ro

Diferenta dintre un ciocan rotopercutor si o masina de gaurit

June 15, 2020 | Author: | Posted in Casa si gradina

Diferenta dintre un ciocan rotopercutor si o masina de gaurit
In cazul in care te afli printre rafturile unui magazin de specialitate, sau te uiti de ceva timp pe site-ul celor de la CasaIdea, si nu stii ce sa alegi dintre un ciocan rotopercutor si o masina de gaurit, ai nimerit la locul potrivit.

In randurile care urmeaza, vom discuta despre diferenta dintre o bormasina si un ciocan rotopercutor, iar daca vei citi cu atentie, vei stii sa faci diferenta dintre cele doua unelte, si vei stii ce trebuie sa alegi.

Diferenta dintre un ciocan rotopercutor si o bormasina

Atunci cand este necesar sa gauresti materiale dure, cel mai probabil stii ca burghiele nu sunt create in mod egal. Lemnul este diferit de exemplu de BCA, care este diferit de caramida sau de beton, iar exemplele pot continua.

arsis.ro

Daca de exemplu trebuie sa gauresti materiale precum lemnul, atunci o masina e gaurit poate fi ideala pentru tine. Daca insa ai nevoie sa gauresti in beton sau in caramida, atunci un ciocan rotopercutor Wert W1400 ti se potriveste mai bine.

Caracteristici

In ceea ce priveste ciocanele rotopercutoare, acestea nu indeplinesc alte sarcini decat cele pentru care au fost create. Ciocanele rotopercutoare au de regula o viteza cu o caracteristica a unui ciocan de gaurit, si o optiune de schiere independenta, iar aici mandrina este numai ciocanul, fara rotire.

expertcompany.ro

In ceea ce priveste bormasina insa, lucrurile sunt mai diferite, pentru ca ele sunt mai versatile, si pot de exemplu ca in afara de gaurit, sa fie folosite si pentru a insuruba sau pentru a dezsuruba.

De-asemenea, trebuie facuta precizarea ca de regula o bormasina are o greutate mai mica in comparatie cu un ciocan rotopercutor.

Factorul ciocan

Fara doar si poate, cea mai importanta diferenta dintre cele doua categorii de unelte pe care le poti alege de exemplu de la CasaIdea, este legata de metoda de generare a fortei ciocanului.

Marea majoritate a masinilor de gaurit ofera un numar de batai pe minut mai mare in comparatie cu un ciocan rotopercutor, si de multe ori, aceasta informatie induce cumparatorii in eroare.

Chiar daca numarul de batai pe minut este mai mare, masina de gaurit are doar nicovale metalice mici in spate care genereaza lovituri succesive. In ceea ce priveste ciocanul rotopercutor, numarul batailor pe minut poate fi de doar 1/6 din cel al masinii de gaurit, dar ciocanul rotopercutor loveste mai puternic, si are o mai mare energie.

Mai pe scurt si mai pe intelesul tuturor, atunci cand este nevoie de efectuarea gaurilor in materiale dure, chiar daca masina de gaurit are un numar mai mare de batai pe minut, este mult mai eficient totusi ciocanul rotopercutor.

Mandrina

In cazul in care analizezi o masina de gaurit care are functia de ciocan, poti vedea o mandrina de baza, care nu reprezinta totusi cea mai buna solutie pentru gaurirea materialelor mai dure.

In ceea ce priveste mandrina, ciocanele rotopercutoare sunt prevazute cu mandrina SDS, care este cu mult mai buna si mai fiabila in comparatie cu mandrina standard, pe care o gasesti la masinile de gaurit.

Mandrina SDS este intalnita la aproape toate ciocanele rotopercutoare care se gasesc pe piata la momentul de fata.

Stilul uneltei

Chiar daca sunt folosite pentru sarcini similare, burghiele necesare pentru celor doua unelte sunt diferite, iar acest lucru este firesc dat fiind faptul ca masina de gaurit poate fi folosita si pentru alte aplicatii, in timp ce un ciocan rotopercutor nu poate fi folosit in alte scopuri.

Asadar, exista diferente intre cele doua stiluri de unelte, cum ar fi ca bormasina poate fi utilizata in mai multe scopuri, in timp ce ciocanul rotopercutor este mai eficient, si poate gauri chiar si betonul.

Daca situatia financiara iti permite, nu este o idee rea sa optezi pentru achizitionarea ambelor unelte.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 298 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.