Interlink.ro

Descopera virtutile caligrafiei

March 16, 2022 | Author: | Posted in Arta, Arta si Divertisment

Cuvantul „caligrafie” este preluat din cuvantul grecesc care inseamna scriere frumoasa. Cu alte cuvinte, este o tehnica folosita pentru a face scrisul atractiv si admirabil.

Caligrafia este, de asemenea, o modalitate eficienta de a transmite un mesaj puternic si te face sa vrei sa explorezi mai mult. In acest sens, daca ai pasiune pentru aceasta arta, citeste mai departe pentru a afla lucruri noi.

Care sunt diferitele abilitati pe care le poate dezvolta caligrafia?

Caligrafia are multe virtuti si in multe civilizatii aceasta arta si virtutile ei au fost foarte dezvoltate de foarte mult timp. Rabdarea si concentrarea sunt, evident, abilitatile pe care le dezvolti mai intai.

arsis.ro

Stima de sine si valoarea de sine sunt dezvoltate, pentru ca daca iti dezvolti rabdarea si concentrarea, ajungi inevitabil la un rezultat care sa aduca satisfactie. Creativitatea se poate dezvolta, depinde de profesor. Este o abilitate pe care o poti dezvolta pentru ca aduce rezultate surprinzatoare.

Ce este caliterapia si care sunt beneficiile acesteia?

In mod intuitiv a fost numita caliterapie sau ii poti spune dezvoltarea artei caligrafiei. Caligrafia aduce bunastare, pentru ca esti in afara timpului cu societatea noastra moderna.

Exista unele cursuri in care poti petrece 1 ora pentru a invata cum sa scrii un cuvant cu ajutorul unor carioci Pentel pentru caligrafie! Arta incetinirii intr-o lume care merge mereu mai repede. Concentrarea in caligrafie se refera la stilou, hartie si visarea la litere, la fel ca in meditatie, nu te gandesti la nimic altceva.

Toate grijile tale dispar in timpul unei sedinte de caligrafie cu satisfactia de a reusi. Pentru ca vestea buna este ca fiecare ajunge acolo, fiecare in ritmul sau. Scopul nu este rezultatul, ci actiunea caligrafiei. Momentul scrierii poate face ca persoana care scrie sa constientizeze ceea ce este, sa aprecieze momentul.

Caligrafia si efectele acesteia asupra dezvoltarii personale

Caligrafia necesita rabdare si concentrare. Apoi, imbunatateste stima de sine si, de asemenea, imbunatateste creativitatea. Se poate spune ca aceasta arta a caligrafiei contribuie enorm la dezvoltarea interioara a individului.

Mai mult decat „rabdarea”, prima virtute a caligrafiei este sa inveti sa „iti adaptezi viteza”. Noile tehnologii joaca un rol important in nevoia de viteza care locuieste in majoritatea populatiei timpului nostru. Ar fi greu de imaginat scrisori scrise de mana scrise in limbajul SMS in secolul al XVIII-lea.

Daca te poti uita la caligrafia japoneza sau chineza, vei vedea ca exista pauze, incetiniri si alte parti in care cursa este mai rapida. De aceea, gasesc pensula mai interesanta in desen decat creionul. Pensula este flexibila, cerneala poate prezenta un impact prin alunecarea rapida sau apoi curge si se intinde incet pe foaie pentru cateva secunde.

Exista miscare, schimbari de ritm mai marcate decat ceea ce se poate obtine cu varful uscat. Viata nu inseamna sa ramai tot timpul sau sa fii mereu in urma, ci este sa ai o viteza adaptata evenimentelor. A reusi sa mentini acest echilibru intre „incet” si „viteza” in viata este un lucru grozav!

Ar trebui sa stii ca arta caligrafiei japoneze este impregnata de gandul „Zen” si, ca orice gand, trebuie sa patrunda pe deplin in practicant.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Additional Articles From ‘Arta’