Interlink.ro

De ce sa-mi dotez locuinta cu o centrala termica

July 12, 2014 | Author: | Posted in Diverse

De ce sa-mi dotez locuinta cu o central termicaPana acum cativa ani, sintagma „centrale termice” nici nu se regasea in vocabularul romanilor. De ceva vreme, insa, proprietarii de centrale termice sunt tot mai multi de la o zi la alta. Cei mai multi posesori de astfel de centrale sunt cei care locuiesc la bloc.

Imagineaza-ti pentru o clipa cum ar fi sa locuiesti la bloc si sa te incalzesti la sobe pe lemne si sa nu dispui de beneficiile unei centrale termice. In bucatarie, cel mai probabil vei folosi o aeroterma. In baie, probabil un boiler pe lemne, care sa iti asigure eventual si apa calda din baie, nu doar caldura.

Restul camerelor, vor fi bineinteles incalzite de sobele cu lemne. Aceasta situatie este total nepreferata de proprietarii de apartamente. Un prim aspect ar putea fi cel al depozitarii lemnelor care urmeaza a fi folosite. Cand locuiesti la bloc, depozitatea lemnelor in propria locuinta este practic imposibila.

Poate putin mai norocosi sunt cei care au garaj in fata blocului sau diverse magazii. Astfel de cazuri sunt insa rare. Gandeste-te pentu o clipa cat de greu ar fi si sa cari lemnele daca locuiesti la etaj si cata mizerie s-ar aduna mereu in apartamentul tau.

arsis.ro

O alta situatie tot mai des evitata de locatarii care locuiesc la apartamente este sa opteze pentru  caldura si apa calda furnizate de responsabilii cu distribuirea caldurii si a apei calde pentru restul apartamentelor. Bineinteles, apa calda o vei primi deseori cu portia, la diferite ore si de multe ori vei avea neplacerea sa nu poti face o baie calda atunci cand iti doresti pentru ca apa cala este oprita.

De asemenea, persoanele care locuiesc la bloc renunta la acesti distribuitori datorita faptului ca nu dispun de caldura decat atunci cand responsabilii considera ca e suficient de rece. Sunt insa perosane mai friguroase care vor sa le fie cald si in diverse zile de primavara sau de toamna cand temperaturile sunt ceva mai scazute.

Bineinteles exista si situatii in care oamenii sunt foarte multumiti de apa calda si de caldura furnizata de Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice sau de alti furnizori. Aceste cazuri nu sunt insa des intalnite. Acesta este principalul motiv pentru care persoanele care locuiesc la bloc aleg sa isi achizitioneze o centrala termica.

Din moment ce dispui de o astfel de centrala, te poti bucura de apa calda ori de cate ori ai nevoie si te bucuri de caldura in orice perioada doresti. Nu vei mai avea neplacerea de a sta in frig sau de a astepta ore intregi apa calda pentru a putea face un dus.

Un alt motiv pentru care proprietarii renunta la serviciile oferite de RADET este acela ca sunt perioade in an destul de lungi in care apa calda este oprita pentru a se face anumite revizii. In timpul acestor revizii, fiecare proprietare trebuie sa se descurce cum poate.

Este foarte neplacut sa te speli la lighean  sau sa mergi mereu sa faci dusuri la rude si prieteni. Daca ai centrala, aceste probleme dispar si te poti bucura mereu de apa calda si de caldura.

Site-ul http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale ofera o gama larga de tipuri de centrale pentru orice locuinta, atat pentru apartamente mai mici sau mai mari, cat si pentru case. Viziteaza chiar acum site-ul si alege centrala perfecta pentru locuinta ta.


Alte stiri actuale :

1. Tendinte de interior pentru primavara 2014 – idei de la Hornbach pentru amenajarea locuintei
2. Creatorul apartamentului anului 2013 vine la Bucuresti
3. Amenajarea balconului. Ce probleme au balcoanele închise şi cum le rezolvăm
4. Creativitatea se exprima in culori

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.