Interlink.ro

De ce sa folositi pungile biodegradabile?

July 16, 2020 | Author: | Posted in Natura
expertcompany.ro

De ce sa folosesti pungi biodegradabile?

Dupa cum bine stim cu totii, materialele plastice traditionale in ciuda faptului ca au multe avantaje, prezinta la fel de multe dezavantaje, iar faptul ca este nevoie de zeci sau chiar de sute de ani pentru a se descompune, este un motiv intemeiat datorita caruia, se doreste renuntarea la utilizarea sa.

Exista multe situatii in care deja se folosesc alternative pentru materialele plastice traditionale, iar aici putem aminti de exemplu pungile din plastic pe care le vedeam cu totii in supermarketuri la casele de marcat, sau la raioanele unde se afla fructele si legumele, sau produsele vandute in vrac.

In ceea ce priveste pungile si sacosele din materiale plastice traditionale, acestea au fost inlocuite cu pungi si sacose din hartie, sau cu pungi biodegradabile si compostabile.

arsis.ro

Pungile si sacosele biodegradabile, prezinta o serie de avantaje importante, iar in randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre acestea.

Caracteristica biodegradabilitatii este cea legata de capacitatea degradarii materialului in sine. Prin urmare, depinde de posibilitatea de a fi degradat in substante simple printr-un proces de refacere a microorganismelor sale. De obicei, acestea sunt transformate in materiale anorganice, cum ar fi apa sau dioxidul de carbon.

Alte avantaje semnificative ale pungilor biodegradabile.

  1. Pungile biodegradabile sunt usor de folosit.

Transportul produselor alimentare cumparate de la supermarketul din apropierea locuintei, este cu siguranta foarte usor de facut atunci cand folositi pungi biodegradabile bine facute. Exista pe piata mai multi producatori care la ora actuala confectioneaza pungi biodegradabile si compostabile, insa daca va indreptati atentia spre pungile celor de la NeoPack, aveti siguranta alegerii pungilor de calitate superioara, care sunt foarte rezistente.

  1. Posibilitatea reutilizarii.

Posibilitatea reutilizarii pungilor biodegradabile achizitionate in mod regulat la supermarket este un lucru binecunoscut, si prin urmare, foarte practicat de toti cei care fac multe achizitii sau cumparaturi din supermarketuri sau centre comerciale. Alegand sa folositi pungile biodegradabile de 2-3 ori sau chiar mai mult daca acestea rezista, este un lucru important, pentru ca economisiti bani, si aveti si produsele in siguranta, pentru ca aceste ambalaje biodegradabile nu contamineaza produsele.

  1. Impactul asupra mediului pe care aceste pungi biodegradabile il provoaca odata imprastiate in mediu, este din fericire zero si acesta este cu siguranta un aspect fundamental de care trebuie sa tinem cont atunci cand trebuie sa alegem punga care va contine cumparaturile de la supermarket.
  2. Degradare 90% dupa 6 luni care au fost intr-un mediu bogat in dioxid de carbon. Acesta este un avantaj deosebit de important, in conditiile in care pungile confectionate din materiale plastice traditionale au nevoie de zeci de ani, sau chiar de sute de ani pentru a se descompune.
  3. Scaderea a cel putin 90% din masa sa in fragmente cu o dimensiune mai mica de 2 milimetri, dupa ce a fost in contact cu materialele organice pentru o perioada maxima de trei luni. De-asemenea, nici in acest caz nu poate fi facuta o comparatie cu materialele plastice traditionale, pentru ca acestea necesita foarte mult timp pentru a atinge aceleasi rezultate.
  4. Au valori de pH, continut de solutie salina, concentratie de solide volatile, azot, fosfor, magneziu si potasiu in limitele stabilite.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante avantaje pe care pungile si sacosele biodegradabile le au in fata celor care sunt confectionate din materiale plastice traditionale.

In aceste conditii, nu mai trebuie sa ne surprinda faptul ca pungile si sacosele din materiale plastice traditionale pe care le intalneam in supermarketuri, au inceput sa dispara din uz, iar acum sunt la mare cautare aceste pungi care se degradeaza rapid, si care nu sunt daunatoare mediului.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 283 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.