Interlink.ro

De ce sa ducem copilul la o scoala particulara?

August 22, 2017 | Author: | Posted in Diverse

De ce sa ducem copilul la o scoala particulara?
Alegerea unei scoli particulare pentru educarea copiilor dumneavoastra poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face pentru dezvoltarea lor armonioasa. O scoala particulara are, pe langa multe alte avantaje, posibilitatea de a-si crea propriul program.

Intr-adevar, aceasta trebuie sa isi pregateasca elevii avand la baza cursuri comune cu cele din scolile de stat, insa au si posibilitatea de a adauga diverse materii si activitati programei obligatorii, acestea fiind realizate cu scopul dezvoltarii armonioase a elevilor. Cel mai des intalnite in programele scolilor particulare sunt materiile care insista asupra artelor, a lucrului manual care introduce elevul in realitatea imediata.

De asemenea, multe scoli particulare aleg sa elaboreze si sa produca comedii muzicale, de exemplu, pentru a le oferi elevilor sansa de a-si explora talentele si de a se exprima liber.

Reglementarile scolilor de stat interzic acordarea unui procentaj prea mare din fonduri in vederea organizarii unor evenimente artistice, insa scolile particulare nu sunt supuse acelorasi reguli, iar in acest fel au o mai mare libertate de a dezvolta si de a sustine diverse programe dupa bunul plac. Astfel, multe dintre scolile private ofera cursuri artistice unde elevii au posibilitatea sa isi dezvolte abilitatile si capacitatile artistice.

arsis.ro

Taxele de scolarizare pe care parintii le platesc scolilor particulare constribuie adesea la elaborarea si la finantarea unor programe speciale care in scolile de stat sunt limitate. In acest fel, o scoala particulara va fi dispusa sa ofere excursii speciale in care elevii pot lega sau consolida relatii de prietenie sau isi pot dezvolta latura independenta.

scoala particulara sector 1 pune accentul mai degraba pe valorile personale. In cautarea unei scoli private pentru copilul dumneavoastra, acum este posibil sa gasiti una care integreaza o mare parte din valorile proprii in programul sau de zi cu zi. Codul de onoare si normele comportamentale stricte pe care le promovam ajuta elevii in drumul de devenire a unor adulti maturi, responsabili.

Dat fiind faptul ca in asemenea scoli clasele sunt mai mici, deci mai usor de controlat prin natura lor, cea mai mare parte a acestora pune accentul pe disciplina. Chiar daca copilul dumneavoastra nu prezinta probleme de disciplina, persoanele care perturba in general l-ar putea face sa piarda timp de invatare pretios.

Tocmai de aceea scolile particulare ii invata mai mult pe copii despre respectul de sine si incearca sa ii determine sa fie mai responsabili in participarea la activitati diverse. Politica stricta de disciplina inseamna o tratare sau chiar eliminare rapida a problemelor prezente.

Chiar daca elevii din scolile particulare nu trebuie sa obtina neaparat diverse diplome si certificari cum o fac cei din scolile de stat, iar unii parinti se tem ca in acest fel elevii lor nu vor fi la fel de bine pregatiti, acest lucru nu este deloc adevarat.

Scolile particulare trebuie sa isi pastreze reputatia si sa isi creeze o imagine generala favorabila pentru a rezista in domeniu. Pentru a face acest lucru, acestea sunt destul de selective si isi aleg profesori specializati in disciplinele pe care urmeaza sa le predea, evitand total oferirea unor posturi personalului necalificat.

Asadar, o scoala particulara poate fi aleasa cu incredere de parintii care isi doresc ce este mai bine pentru copiii lor.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.