Interlink.ro

De ce sa alegeti gazduirea de tip VPS?

October 24, 2017 | Author: | Posted in Internet Services, Seo

 De ce sa alegeti gazduirea de tip VPS?
Explicatiile din acest articol provin de la expertii de la Gazduire Enterprise. Motivele principale pe care cineva le vor alege pentru VPS sunt performanta, flexibilitatea, nisipul de protectie impotriva erorilor si securitatea. Sa examinam fiecare dintre acesti factori:

– Performanta – Cand treceti la un VPS, veti obtine resurse garantate. Aceasta inseamna ca spikele de trafic din alte domenii stocate pe serverul fizic nu vor incetini site-ul.

– Flexibilitate – Un VPS poate fi considerat propriul computer la distanta. In timp ce scopul principal al unui VPS pentru majoritatea clientilor gazduiti este de a servi site-uri web, puteti efectua orice functii pe VPS-ul dvs. (in limitele ghidului furnizorului de servicii de gazduire) pe care le puteti folosi pe un PC.

– Software de protectie impotriva erorilor – serverele virtuale private va dau un potential “do-over” deoarece exista intr-un spatiu virtual de tip sandbox. Deteriorarea unui server virtual nu va afecta sistemul de operare care ruleaza pe hardware. “VPS-ul poate fi repornit sau reinstalat fara prea multe probleme, cu exceptia poate pentru date pierdute (asa ca intotdeauna pastrati copii de rezerva)”, noteaza Joel Lee de la MakeUseOf. “Pe o gazda dedicata, o greseala ar putea provoca daune permanente”.

arsis.ro

– Securitate – Alti utilizatori din serverul fizic nu pot sa-ti hackuiasca sandboxul virtual si sa acceseze VPS-ul prin mijloacele relativ simple pe care le pot utiliza pe un server partajat.

Utilizari tipice ale unui VPS

Mai sus, avem un simt de baza despre ceea ce este un VPS si factori care il fac atractiv. Acum, sa aruncam o privire asupra unora dintre modalitatile prin care aceasta ruta este utila oamenilor pe o baza zilnica:

Servirea unui site Web

Principalul motiv pentru care cineva semneaza pentru un VPS este ca au nevoie de un server prin care sa-si ruleze site-ul. Cand adoptati unul, ar trebui sa observati ca site-ul dvs. are performante mai bune decat a fost intr-un cont comun (din cauza alocarii garantate a resurselor). De asemenea, accesul complet la radacina va ofera un control mai bun. Puteti instala si elimina programele pe care le doriti.

Exemplu: Puteti utiliza un VPS pentru a va rula platforma de e-commerce (Magento, WooCommerce, Shopify, etc.). Cu resursele mai puternice ale unui VPS pe partajarea de hosting, aveti un avantaj competitiv fata de multe alte site-uri in ceea ce priveste stabilitatea, viteza si experienta generala a utilizatorilor.

Uneori oamenii vor folosi un VPS pentru a rula un server Minecraft sau gazda Mumble pentru chat privat. Intreprinderile vor folosi adesea serverele pentru a gazdui materiale media sau alte fisiere.

Serverele virtuale sunt o modalitate rentabila de a testa orice inainte de a il aduce live. Aceasta include medii noi, sisteme de operare, aplicatii, cadre sau orice altceva.

Puteti utiliza un VPS pentru torrent, caz in care masina este numita cutie de seminte. Prin mutarea activitatii dvs. torrent la un VPS, eliminati aceasta latime de banda in sistemul dvs. local si desemnati o masina non-stop in acest scop.

De asemenea, puteti utiliza un VPS pentru stocarea fisierelor cheie. Este ceva ce clientii  vor face adesea daca exista mai mult spatiu disponibil dincolo pentru ceea ce au nevoie pentru scopurile lor principale. Presupunand ca este spatiu ramas, puteti sa obtineti in mod eficient spatiu de stocare liber in acest fel – si acesta se afla intr-un mediu privat, astfel incat securitatea dvs. este puternica.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 251 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.