Interlink.ro

De ce este util un cooler pentru laptop?

July 31, 2017 | Author: | Posted in Hardware
expertcompany.ro

In momentul in care iti cumperi un laptop, ar fi bine sa optezi si pentru un cooler laptop, pentru ca un astfel de accesoriu, iti va ajuta echipamentul sa scape de problema supraincalzirii.

Cunoastem cu totii faptul ca laptopurile se lupta cu aceasta problema, pentru ca acele sisteme de racire interne cu care sunt prevazute laptopurile, nu fac fata sa raceasca atat de mult echipamentul incat acesta sa functioneze la capacitate maxima, iar din acest motiv, un cooler este ideal.

Cand optezi pentru un cooler, cu siguranta in primul rand trebuie sa te gandesti la cel mai important indicator de performanta al accesoriului, iar acesta este fluxul de aer. Cu cat fluxul de aer al unui cooler este mai mare, cu atat accesoriul este mai performant.

Zgomotul pe care coolerul il produce in momentul utilizarii, are deasemenea un rol foarte important in alegerea unui astfel de accesoriu, iar tu, in cazul in care nu cunosti foarte multe detalii despre acest aspect, ar trebui sa iti cumperi un cooler care sa produca sunete mai mici de 20 dB.

arsis.ro

Fara doar si poate, acestea sunt cele mai importante detalii in functie de care iti vei alege coolerul, insa si dimensiunile acestuia au un rol important, pentru ca trebuie sa alegi un cooler de aceleasi dimensiuni precum laptopul.

Ultimul aspect de care cu siguranta vei tine cont, va fi reprezentat de raportul calitate – pret al acestuia, iar in cazul in care vei tine cont de toate aceste aspecte, cu siguranta vei opta pentru un cooler bun.

In cazul in care vrei sa iti cumperi un cooler pentru laptop la un raport calitate – pret mai mult decat perfect, ai putea sa iti indrepti atentia spre modelul DeepCool N2, care dispune de un ventilator de 180 mm, a carui viteza de rotatie este de 1150 rpm, iar fluxul produs este de 84 CFM, in timp ce zgomotul produs in timpul functionarii, nu depaseste 20 dB.

Un astfel de accesoriu este ideal pentru laptopurile care au o dimensiune maxima de 17 inch, este destul de usor, cantarind doar 640 de grame, iar pretul pentru care poti beneficia de un asemenea accesoriu este deasemenea unul atractiv.

Alegerea unui model DeepCool Multi Core X6 se poate dovedi a fi deasemenea una foarte buna, tinand cont de faptul ca acest accesoriu este echipat cu 4 ventilatoare, care sunt capabile sa genereze un flux de aer de 121 CFM.

Un astfel de cooler este putin mai greu decat precedentul model prezentat, cantarind 900 de grame, insa trebuoe amintit faptul ca materialele folosite la exterior sunt de o calitate superioara.

Trebuie mentionat insa faptul ca un astfel de cooler, este compatibil pentru acele laptopuri a caror dimensiuni nu depasesc 15,6 inch, iar nivelul zgomotului produs in momentul utilizarii, ajunge aproape la 24 dB.

Si totusi, in ciuda acestor aspecte, trebuie precizat faptul ca modelul DeepCool Multi Core X6, este unul dintre cele mai apreciate coolere pentru laptopurile care se incadreaza in aceste dimensiuni.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 34 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Additional Articles From ‘Hardware’