Interlink.ro

De ce avem nevoie de tehnologie in scoli?

February 18, 2019 | Author: | Posted in Sfaturi
expertcompany.ro

De ce avem nevoie de tehnologie in scoli?
Tehnologia este pretutindeni – cuprinsa in aproape fiecare parte a culturii noastre. Aceasta afecteaza modul in care traim, lucram, ne jucam si, cel mai important, invatam. Cu dispozitivele mobile si alte dispozitive fara fir, cum ar fi IoT devenind o cerinta crescanda in fiecare industrie de astazi, este logic ca scolile noastre sa implementeze eficient tehnologia mobila in clasa. Cu toate acestea, pentru multe scoli, implementarea celor mai noi tehnologii reprezinta o strategie dificila de abordare.

Exista doua motive principale pentru aceasta:

Scolile se afla in pom in privinta utilizarii anumitor dispozitive mobile; crezand ca sunt mai mult o povara decat un instrument strategic de invatare.

Scolile doresc sa implementeze dispozitive mobile, dar retelele WiFi nu sunt capabile sa sustina in mod corespunzator tehnologia  in clasa. In ambele cazuri este o pierdere pentru toti cei implicati, in special studentii.

arsis.ro

Pentru a ajuta scoala dvs. sa faca cu incredere decizia de a imbratisa tehnologia mobila in sala de clasa, am pus impreuna o lista de  motive pentru care va aduce beneficii elevilor. Iti recomandam sa te documentezi mai mult pe www.spinmag.org.

Apoi, am prezentat modul in care scoala dvs. va poate asigura ca este gata sa sprijine efectiv aceste dispozitive noi / adaugate.

Motive pentru care elevii tai au nevoie de tehnologie in clasa

1) Daca sunt utilizate corect, dispozitivele mobile si aplicatiile pe care le suporta, va vor ajuta sa pregatiti elevii pentru viitoarea lor cariera.

2) Integrarea tehnologiei in clasa reprezinta o modalitate eficienta de a va conecta cu studentii din toate stilurile de invatare.

3) ofera studentilor posibilitatea de a spori interactiunea cu colegii de clasa si instructori prin incurajarea colaborarii. Elevii de liceu care folosesc tehnologia in clasa sunt mult mai destinisti si mai interesati.

4) Folosirea tehnologiei in clasa ofera profesorilor si altor membri ai facultatilor posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile. Este un lucru bun sa folositi dispozitive mobile, este cu totul altceva de stiut cum sa le folositi in mod corect si responsabil.

5) Integrarea tehnologiei in educatie ii ajuta pe studenti sa ramana angajati. Majoritatea studentilor de astazi au folosit dispozitive mobile, cum ar fi tablete si smartphone-uri, pentru a se juca si a invata. Deci, pare logic sa aliniati salile de clasa de astazi cu felul in care elevii dvs. doresc si sunt obisnuiti sa invete.

6) Combinarea noilor tehnologii precum VR (realitatea virtuala) cu instruirea traditionala in clasa reprezinta un exemplu in care introducerea noilor tehnologii poate imbunatati experienta de invatare si crea noi oportunitati.

7) Atunci cand tehnologia mobila este disponibila si functioneaza corect in sala de clasa, elevii pot accesa cele mai recente informatii mai rapide si mai usor ca oricand.

8) Modelul traditional de invatare pasiva este intrerupt. Cu tehnologia in clasa, profesorul devine incurajator, consilier si antrenor.

9) Tehnologia ii ajuta pe studenti sa fie mai responsabili. Detinerea propriului dvs. dispozitiv sau imprumutarea dispozitivelor scolii ofera studentilor posibilitatea de a-si imbunatati abilitatile de luare a deciziilor, precum si de a lua proprietatea asupra unui dispozitiv valoros (si de multe ori scump). Din nou, acest lucru trebuie completat printr-o instruire adecvata in domeniul cetateniei digitale pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 259 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.