Interlink.ro

De ce a scris Vanessa Youness Amal o carte?

April 16, 2020 | Author: | Posted in Diverse, Sanatate

De ce a scris Vanessa Youness Amal o carte?
Vanessa Youness Amal este autoarea cartii „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, pe care a lansat-o la 11 ani de la momentul in care a fost diagnosticata cu o boala fara leac, si anume scleroza multipla.

Scleroza multipla sau SM pe scurt, este o boala autoimuna. In acest grup de boli, sistemul imunitar directionat gresit formeaza anticorpi impotriva tesutului propriu al corpului si il ataca. Sistemul imunitar nu mai poate sa faca diferenta intre tesutul propriu si cel strain al organismului.

Exista multe alte boli autoimune. Exemple (cu organele lor tinta) sunt psoriazisul (pielea), diabetul de tip 1 (pancreasul) sau artrita reumatoida (articulatii). Bolile autoimune apar frecvent, ceea ce inseamna ca un pacient cu SM are un risc mai mare decat altii, de exemplu, de a dezvolta reumatism.

Organul tinta in SM este mielina, „stratul protector” al celulelor nervoase din creier si maduva spinarii. Aceasta este atacata si distrusa, ceea ce duce la esecuri functionale. Dupa ce inflamatia scade, stratul de mielina este inlocuit cu tesutul dur, sclerozat, care nu mai poate transmite impulsurile nervoase. Fibra nervoasa insasi poate fi distrusa (degenerare axonala). O incapacitate permanenta poate aparea ca o consecinta care poate fi resimtita de persoana in cauza.

arsis.ro

Boala progreseaza de obicei in episoade: simptomele apar brusc si dispar de obicei partial sau complet peste saptamani. Dupa ani, acest lucru se poate transforma intr-un proces progresiv cronic (progresie secundara). O forma speciala este SM in primul rand progresiva, unde exista o deteriorare treptata de la inceput.

Deci, exista doua mecanisme in SM: inflamatia si moartea celulelor. In cazul recidivelor, procesul inflamator este mai important, in cazul progresiei, accentul se concentreaza mai mult asupra mortii celulare.

MS este geografic distribuita foarte diferit. Este cel mai frecvent intalnita in Europa de Nord si Insulele Britanice, rar in China, Japonia si Africa sub-Sahariana. Exista in jur de 2,5 milioane de oameni cu SM in toata lumea, iar femeile sunt afectate de trei ori mai des decat barbatii. Debutul bolii este de obicei intre 20 si 40 de ani.

In acest interval de varsta se afla si Vanessa Youness Amal, care la 22 de ani a fost diagnosticata cu aceasta boala incurabila, atunci cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica.

Nu a dorit insa sa se lase invinsa de boala, ci a luptat cu toate fortele. Alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, cel care i-a pregatit un protocol de tratament, a reusit sa invinga scleroza multipla, o boala despre care se spune ca nu are leac. Practic, Vanessa Youness Amal, a oprit evolutia bolii, si si-a vindecat cicatricile provocate de boala.

Din acest motiv, a scris cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, in care a povestit tratamentul pe care l-a urmat pas cu pas. Inainte de a lansa cartea insa, a demarat diferite proiecte de antreprenoriat social, precum Fundatia Youness, Clinica Youness si Fondul de investitii Youness.

Eroina acestei povestiri a facut toate aceste lucruri, pentru ca isi doreste sa fie alaturi de alti pacienti care se confrunta cu aceiasi boala grava, pentru a se trata si ei la randul lor.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.