Interlink.ro

Cum stii daca e o problema la caseta de directie

March 15, 2020 | Author: | Posted in Auto & Motor

Cel mai mare cosmar al unui sofer este ca masina sa se defecteze in mers, lucru extrem de periculos pentru toti participantii in trafic. Exista componente ale masinii a caror defectiune poate pune in pericol vietile soferilor, pasagerilor, respectiv pietonilor.

Printre aceste componente se numara si caseta de directie. Atributia ei este de a dirija rotile in concordanta cu miscarea volanului. Functionarea corecta a casetei de directie este ca atunci cand intorci volanul intr-o anumita parte, la fel sa mearga si rotile.

Casetele de directie pot fi de 4 feluri:

  • Hidraulice
  • Asistate electronic
  • Mecanice
  • Electro-hidraulice

Majoritatea masinilor sunt dotate cu servo directie iar aceasta este formata din mai multe componente, respectiv caseta de directie, pompa de servo, bieleta de directie, burduful casetei, capul de bara, fitru pentru servo, rulmentul pentru roata, fuzeta si toate componentele necesare asamblarii rotii (jante, bolturi, suruburi, piulite si arcul spiralei necesar coloanei volanului).

arsis.ro

Cum stii daca s-a defectat caseta de directie?

Nivelul de ulei din rezervorul acestei casete scade treptat, se scurge ulei in momentul efectuarii unui viraj si se simt smucituri atunci cand se bracheaza rotile.

In zona cutiei de directie se aud zgomote ciudate insotite de scartaituri si volanul devine mult mai greu de manevrat. In acest caz, implicit directia este mai greu de gestionat in viraje si nu poti mentine o singura directie pe drumul drept.

Poti face o verificare la nivelul casetei de directie in urmatorul fel: asigura-te ca masina este pe un drum absolut neted, apoi misca volanul in mai multe parti. Daca este defecta caseta de directie poate fi un joc intre volan si coloana de directie si in acest caz se recomanda analiza din partea unui service auto.

De asemenea mai poti vira stanga sau dreapta complet si in cazul defectiunii casetei exista zgomote sau vibratii ciudate. La nivelul casetei de directie se mai pot identifica probleme si daca rotesti usor volanul de la stanga la dreapta si cu rotile aflate in pozitie dreapta fara a fi miscate, cu motorul pus in functiune.

Problemele pot fi identificate cel mai bine intr-un service auto, astfel se poate vedea ce componente sunt afectate. E posibil ca piesa afectata sa fie cremaliera, ceea ce indica schimbarea casetei de directie cu una noua. Desigur ca in cazul in care bugetul nu iti permite poti apela si la inlocuirea casetei cu una reconditionata, dar acest lucru implica defectiuni mai dese decat in cazul uneia noi.

Caseta de directie este o componenta a carei schimbare nu ar trebui amanata, mai ales daca planifici drumuri lungi cu masina respectiva. Inainte de fiecare drum lung pe care il parcurgi este indicat sa faci o revizie masinii sa vezi daca este capabila pentru kilometrii respectivi.

Pe autopiesa.ro gasesti casete de directie corespunzatoare tuturor modelelor de masini, livrarea se face la domiciliu, asadar nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu transportul acesteia. Directia stabileste practic pe unde va merge masina, iar in acest caz necesita o atentie sporita.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 32 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.