Interlink.ro

Cum se amaneteaza o masina?

October 22, 2018 | Author: | Posted in Auto, Moto
expertcompany.ro

Cum se amaneteaza o masina?In prezent exista o multime de persoane care au nevoie de sume mari de bani, motiv pentru care solicita imprumuturi de la casele de amanet auto. In continuare vom vedea cun se amaneteaza o masina, pentru ca persoanele interesate sa isi amaneteze masina, sa poata afla cat mai multe informatii despre acest subiect.

Asadar, in primul rand trebuie mentionat faptul ca majoritatea caselor de amanet primesc in amanet orice marca si orice model de masina, scuter, motocicleta sau ATV, care se afla in perfecta stare de functionare.

Persoana care intentioneaza sa isi amaneteze masina, trebuie doar sa se prezinte cu masina la sediul casei de amanet, si sa aiba asupra sa documentele urmatoare:

  • Cartea de identitate (in cazul in care este proprietarul masinii), sau procura notariala prin care proprietarul masinii ii permite sa o amaneteze;
  • Certificatul de inmatriculare al masinii;
  • Cartea de identitate a masinii;
  • Contractul de vanzare cumparare sau factura, daca masina are numere provizorii si urmeaza sa fie inmatriculata.

Odata ce clientul are asupra sa aceste documente, urmeaza etapa de evaluare a masinii, iar de aceasta etapa se va ocupa un angajat al casei de amanet. Evaluarea masinii se va face in functie de marca si modelul acesteia, anul de fabricatie al masinii, gradul de uzura al masinii care se poate vedea pe loc, si nu in ultimul rand, valoarea de piata a masinii.

arsis.ro

Cel mai improtant de precizat este faptul ca nici o casa de amanet nu ofera pretul real al masinii, pentru ca in cazul in care clientul nu isi achita datoria iar masina intra in posesia casei de amanet, aceasta sa obtina un anumit profit.

De regula, casele de amanet le ofera clientilor cel mult 75% din valoarea masinii, iar acestia pot alege sa o amaneteze sau nu.

In ceea ce priveste persoanele care intentioneaza sa isi amaneteze masinile, trebuie precizat ca vor incheia un contract de amanet impreuna cu casa de amanet, iar pentru incheierea contractului sunt necesare documentele amintite mai sus in articol.

Ei bine, acest contract de amanet se incheie pe o perioada de 30 de zile, insa se poate prelungi la cererea clientului pe termen nedeterminat, cu conditia ca acesta sa plateasca comisionul aferent.

In cazul in care clientul detine mai repede banii, poate sa plateasca oricand datoria si astfel isi recupereaza mai repede masina. Aceasta oricum va fi pastrata in cele mai sigure conditii in parcul auto al casei de amanet.

Ei bine, in mare parte cam acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca oamenii care au nevoie de bani si care se gandesc sa isi amaneteze masinile. Exista multe case de amanet care ofera imprumuturi atat de mari, asa ca fiecare ar trebui sa se informeze putin unde trebuie sa plateasca un comision mai mic, si unde vor primi cei mai multi bani pentru masina pe care au de gand sa o amaneteze.

Cu siguranta preturile difera de la o casa de amanet la alta, asa ca oamenii trebuie sa se informeze.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 225 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.