Interlink.ro

Cum sa incarci telefonul cand nu dispui de un incarcator?

April 2, 2015 | Author: | Posted in Diverse

Cum sa incarci telefonul cand nu dispui de un incarcator?
Uneori se poate intampla ca acumulatorul  telefonului mobil sa fie aproape epuizat, iar tu sa astepti un apel foarte important in urmatoarele cateva ore. Indiferent ca vorbim de acumulatori oiginali sau doar generici, putem avea surprize de acest gen atunci cand suntem plecati de acasa si nu avem la indemana  nici incarcatorul sau nu gasim unul compatibil.

Majoritatea oamenilor lasa pe ultima suta de metri incarcarea bateriei telefonului lor. Un acumulator original este la fel de sensibil atunci cand este lasat fara “hrana”. Lasand grijile si panica deoparte, cand te afli intr-o astfel de situatie, va vom arata cum puteti incarca un telefon cand nu aveti la dispozitie un incarcator, sau ce trebuie sa aveti la indemana pentru a trece peste aceste situatii neplacute.

Noile modele de telefoane se pot incarca si prin cablu USB, conectat la un laptop sau un sistem pc desktop. Dezavantajul acestor telefoane, din punct de vedere al autonomiei bateriei, este ca, din cauza rularii a diverse aplicatii mobile care consuma foarte multe resurse, acumulatorul se descarca foarte repede.

Exista insa si varianta sa fiti posesorul unui telefon de generatie mai veche si sa nu aveti, astfel, aceasta posibilitate, de a il incarca cu ajutorul unui cablu concctat prin mufa USB, la calculator. Telefoanele de acest fel iti pot creea mari probleme in situatiile descrise mai sus, deoarece fiecare model nu suporta decat un anumit tip de incarcator.

arsis.ro

In acest caz, puteti opta pentru ajutorul cerut unui magazin gsm aflat prin zona. Acest tip de magazine au in dotare, in unele cazuri, si un asa-numit incarcator de urgenta.

Daca aveti masina, este indicat sa achizitionati si un incarcator special pentru autoturism sau sa tineti in torpedou un incarcator de rezerva pentru orice situatie. Telefoanele inteligente si tabletele pc se pot incarca cu ajutorul unui incarcator universal caruia i se ataseaza un cablu cu mufa mini sau micro usb.

In ziua de astazi a devenit facil pentru posesorii de smartphone-uri si tablete sa gaseasca mai repede un incarcator pentru acumulatorul descarcat al dispozitivului lor, in cazul in care nu au la dispozitie, din diverse motive, asa ceva.

Una dintre posibilitatile pe care utilizatorii le au la indemana in situatii de urgenta, cand raman fara baterie la telefon, este folosirea unei baterii solare de rezerva.  Aceasta baterie se cupleaza la mufa usb a telefonului si functioneaza ca un acumulator de rezerva, pana gasesti o posibilitate de a-ti reincarca bateria.

Marile firme de profil lucreaza deja la conceperea de noi tehnologii revolutionare care sa permita utilizatorilor sa scape de grija creata de descarcarea intempestiva a bateriei telefonului. In afara de baterii solare, producatori renumiti pun la punct si incarcatoare care folosesc energia solara, precum si smartphone-uri care incorporeaza tehnolgii ce permit reincarcarea automata in contact cu energia solara.

Totodata, au aparut baterii externe cu capacitati mari, care te scutesc de griji in situatii de acest gen. Bateriile externe se pot incarca atat de la soare, cat si prin intermediul unui cablu usb de la o sursa de curent.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.