Interlink.ro

Cum pot scapa de buruienile din lucerna?

July 20, 2014 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Cum pot scapa de buruienile din lucerna?Este atat de placut sa locuiesti la tara si sa ai puterea sa-ti lucrezi pamantul cu drag si harnicie.

In ziua de astazi sa lucrezi pamantul a devenit o adevarata placere, avand in vedere faptul ca te poti bucura de tot felul de utilaje care iti usureaza munca.

Acestea sunt de dorit in orice gospodarie si sunt un ajutor perfect pentru orice persoana care lucreaza in agricultura. La ce utilaje ne referim? La motocultoare, motosape si altele de acest gen.

Daca inca nu ai reusit sa-ti modernizezi modul in care lucrezi in agricultura, chiar acum e momentul sa intri pe site-ul http://proagricol.ro/motocultoare/.

arsis.ro

Aici vei gasi unele dintre cele mai bune motocultoare. Aceste utilaje sunt uimitoare, iar accesorizate cu ceea ce trebuie sunt extrem de utile. Cu ajutorul lor poti face o multime de activitati agricole. Cu siguranta ai nevoie de o astfel de investitie.

Domeniul agriculturii este foarte frumos si vast. El necesita grija si atentie, astfel incat sa ai parte de cele mai frumoase culturi si de cele mai bogate recolte. In cele ce urmeaza vom vorbi despre plantele furajere, mai exact despre lucerna.

Lucerna, in general apare la 9-10 zile dupa ce a fost semanata. La inceputul perioadei de dezvoltare, lucerna creste greu, fapt pentru care este imediat invadata de tot felul de buruieni. Ce este de facut in astfel de conditii? Agricultorii trebuie sa execute lucrari de distrugere a buruienilor pentru a nu afecta productia de lucerna. Buruienile cele mai periculoase pentru lucerna sunt: rocoina, loboda, stirul, mohorul, pirul, cuscuta, mustarul salbatic, palamida sau costreiul. Acestea trebuie distruse cat mai repede cu putinta.

Sunt doua tipuri de modalitati prin care se pot distruge buruienile din lucerna. Prima se refera la masurile preventive, a doua la tratamentele cu erbicide.

Masurile preventive fac referire la doua tipuri de lucrari si anume cele agrotehnice si cele tehnologice. In ceea ce le priveste pe cele preventive ne referim la activitatile pe care trebuie sa le faca agricultorii pentru a putea preveni din timp aparitia buruienilor daunatoare culturii de lucerna. Aici, calitatea semintelor joaca un rol esential. Este extrem de important ca semintele sa fie dintre cele mai bune. Altfel, poti scapa de buruienile nedorite din lucerna.

Referitor la lucrarile tehnologice, ele trebuie facute in mod corect, astfel incat sa reduca posibilitatea de crestere a diverselor tiputi de buruieni. Ce anume poti face? Alege sa semeni pe un teren bun, un teren pe care nu sunt buruieni. Adancimea de arat este foarte importanta. O adancime adecvata si o intoarcere a brazdei corespunzatoare iti vor garanta succesul unei productii mari.

De asemenea, specialistii recomanda ca inainte de semanat sa fie pregatit patul germinativ prin distrugerea buruienilor care sunt sau care trebuie sa apara. Un ultim aspect pe care tinem sa-l mentionam aici se refera la prima recoltare. Este important ca aceasta sa fie facuta la timp, deoarece atunci buruienile se afla in stadiul vegetativ.

A doua modalitate de distrugere a buruienilor se refera la tratamentul cu erbicide.  Acestea combat buruienile din culturile de lucerna, fiind o metoda eficienta. Erbicidele nu se pot aplica oricum. Atunci cand dorim sa le folosim, trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte, cum ar fi: tipul de cultura, structura buruienilor, gradul in care lucerna este acoperita de buruieni si nu in ultimul rand fenofaza de dezvoltare a lucernei.

Aceste metode de distrugere a buruienilor din lucerna sunt folosite doar in primul an de vegetatie, daca densitatea la rasarire este optima. In urmatorii ani, buruienile nu vor mai aparea datorita aparitiei plantelor de lucerna.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments (2)

  1. dragomir alexandru

    va rog frumos recomandatimi si mie un erbicid pentru lucerna ca nu gasesc nimic pe internet astept raspunsu dumneavoastra cat mai curand

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.