Interlink.ro

Cum pot lungi durata de viata a bateriei?

July 23, 2014 | Author: | Posted in Diverse

Cum pot lungi durata de viata a bateriei?Din moment ce ai telefon mobil, acesta trebuie dotat cu accesoriile potrivite, indiferent daca vorbim de clasicele telefoane sau de smartphone-uri.

Pentru orice telefon exista anumite accesorii. Astfel, daca ai un iPhone, spre exemplu, trebuie sa ai accesorii iPhone, daca ai un Nokia clasic, trebuie sa ai accesoriile potrivite pentru modelul pe care il ai.

Accesoriile potrivite fie le primesti la achizitionarea telefonului, fie le cumperi de pe http://www.magazingsm.ro/accesorii-iphone-30 . Accesand direct acest link, vei ajunge la pagina de accesorii iPhone, insa, daca mergi pe pagina de start vei observa faptul ca te poti bucura de multe alte produse si de accesorii si pentru alte modele de telefoane.

Telefonul ideal pentru oricine este acel telefon la care bateria dureaza si dureaza si dureaza. Din nefericire, nu toate telefoanele sunt asa, dar la unele din ele, cu mici trucuri putem lungi durata de viata a bateriei.

arsis.ro

Vom incepe cu telefoanele clasice. Ei bine, aici nu ar fi atat de multe de spus. In general, posesorii de telefoane clasice nu intampina astfel de probleme, decat in situatiile in care bateria telefonului este folosita de mult timp si s-a uzat. Insa, daca vrei sa te tina si mai mult decat te tine deja, poti inceca sa nu mai asculti muzica sau sa nu mai joci jocuri. Aceste doua aspecte consuma mult din baterie.

Daca e sa vorbim de smartphone-uri, lucrurile se complica. Este bine cunoscut faptul ca bateria acestora dureaza mult mai putin decat bateria telefoanelor clasice. Datorita faptului ca multe persoane s-au plans de acest aspect, au fost create aplicatiile care lungesc durata de viata a bateriei. Practic, acestea administreaza in mod automat featurile care consuma rapid bateria. Acestea trebuie descarcate de pe Google Play, iOS sau Windows Phone, in functie de sistemul de operare pe care il ai.

O alta modalitate de economisire a bateriei este sa opresti conexiunea la reteaua wi-fi atunci cand nu o folosesti. Daca ai permanent wi-fi atunci cand esti acasa, nu are sens sa pastrezi conexiunea zi si noapte, daca vrei sa te tina bateria. E suficient sa o activezi atunci cand ai nevoie.

Reglarea luminozitatii ajuta de asemenea in astfel de cazuri. Regleaza-ti luminozitatea astfel incat sa poti umbla cu usurinta in meniul telefonului. Acest lucru nu doar ca protejeaza bateria, ci iti protejeaza si ochii.

Daca vrei sa te tina mai mult bateria, seteaza timpul in care ecranul devine inactiv. Nu are sens sa-l setezi la 2 minute, cand nu ai nevoie de mai mult de 15-30 de secunde. Poti schimba aceste functii de exemplu cand citesti, sau cand ai nevoie de mai mult timp pentru a procesa diverse informatii.

Se pare ca o greseala frecvent intalnita, care afecteaza cu mult durata de viata a bateriei este modul in care este incarcat telefonul.  Cea mai frecventa greseala este sa lasi telefonul la incarcat peste noapte. Nu doar ca vei consuma inutil energie electrica, dar vei strica si bateria telefonului. Incarca telefonul cand acesta s-a descarcat in totalitate si scoate-l de la incarcat atunci cand bateria este incarcata complet.

Ce alte metode de prelungire a duratei de viata a bateriei cunosti?

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 298 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.