Interlink.ro

Cum ne afecteaza viata poluarea?

April 6, 2020 | Author: | Posted in Casa si gradina

Cum ne afecteaza viata poluarea?
In ultimul timp, auzim frecvent ca se discuta la TV, sau citim tot felul de stiri in mediul online, care ne arata faptul ca poluarea este cel mai puternic inamic cu care omenirea se confrunta.

Fara doar si poate, cea mai periculoasa forma de poluare, este cea a aerului, care apare dintr-o mare varietate de mobile. Fumul care iese din cosurile de fum, fumul eliberat de sistemul de erapament al masinii, fumul produs de marile uzine, elibereaza dioxid de sulf si alte gaze, care provoaca aparitia ploilor acide, dar si a incalzirii globale.

Solul este de-asemenea foarte afectat de poluare, iar acest lucru este firesc, in conditiile in care deseurile din materiale plastice nu se descompun. Ganditi-va ca mergeti la un picnic si va puneti mancarea de acasa in caserole de unica folosinta, pe care intentionati apoi sa le aruncati.

Ei bine, deja facand acest lucru, contribuiti la cresterea nivelului de poluare, pentru ca aceasta nu se va degrada, precum caserolele biodegradabile. Apoi, daca doriti sa ardeti caserola de unica folosinta, aceasta va emite fum in urma arderii, iar astfel iar veti polua.

arsis.ro

In aceste conditii, nu va ramane altceva de facut decat sa va indreptati atentia spre caserole biodegradabile de unica folosinta, care atunci cand vor fi aruncate, se vor descompune singure, fara a polua solul. Acestea nu contin substante chimice si toxice, precum cele din plastic traditional, deci nu polueaza.

Acelasi lucru poate fi spus si in ceea ce priveste pungile si sacosele. Cele care sunt de unica folosinta, dupa o utilizare, vor fi aruncate. Ele insa nu se vor descompune, datorita compozitiei materialului plastic.

Daca alegeti insa pungi si sacose biodegradabile, acestea se vor descompune intr-un timp foarte scurt, fara a polua, la fel ca si caserolele.

In afara de aer si sol, facem precizarea ca si apa este foarte poluata, in mod special cea din mari si oceane, datorita cantitatii mari de deseuri care ajung in apa in permanenta. Atunci cand folositi insa ambalaje biodegradabile, acestea se vor descompune natural, si nu vor mai polua nici apa, nici aerul si nici solul.

Tinand cont de toate aceste detalii, este important sa luati in considerare cele spuse in randurile de mai sus, si sa folositi ambalaje de unica folosinta din materiale biodegradabile, vesela de unica folosinta biodegradabila.

In cazul in care oamenii constientizeaza cat de utile sunt aceste produse biodegradabile, ajung sa contribuie din plin la scaderea nivelului de poluare. In caz contrar insa, daca oamenii nu vor tine cont de aceste lucruri si vor folosi materialele plastice care polueaza, sau vor mai defrisa paduri ori vor mai intreprinde alte actiuni daunatoare, vom avea cu totii de suferit de pe urma poluarii. Iata cateva efecte negative ale acesteia!

Efecte grave ale poluarii

  1. Degradarea mediului

Cresterea cantitatii de CO2 din atmosfera duce la fum, care poate restrictiona lumina soarelui sa ajunga pe pamant.

Astfel, vor afecta activitatea plantelor in procesul de fotosinteza. Gazele precum dioxidul de sulf si oxidul de azot pot provoca ploi acide. Poluarea apei in termeni de deversare de petrol poate duce la moartea mai multor specii de animale salbatice.

  1. Sanatate umana

Scaderea calitatii aerului este cauza aparitiei mai multor probleme respiratorii, cum ar fi astmul sau cancerul pulmonar. Durerea in piept, congestia, inflamatia gatului, bolile cardiovasculare si bolile respiratorii sunt unele dintre bolile care pot fi cauzate de poluarea aerului.

Poluarea apei apare din cauza contaminarii apei si poate pune probleme legate de piele, inclusiv iritatii ale pielii si eruptii cutanate. In mod similar, poluarea fonica poate provoca pierderea auzului, stres si tulburari de somn.

  1. Incalzire globala

Emisia de gaze cu efect de sera, in special CO2, conduce la incalzirea globala. In fiecare alta zi sunt infiintate noi industrii, vehicule noi apar pe drumuri si copacii sunt taiati pentru a face loc pentru noi case.

Toate, in mod direct sau indirect, duc la cresterea CO2 in mediu. Cresterea CO2 conduce la topirea gheatarelor, ceea ce creste nivelul marii si prezinta pericol pentru oamenii care locuiesc in apropierea zonelor de coasta.

  1. Epuizarea stratului de ozon

Stratul de ozon este scutul subtire ridicat pe cer, care impiedica razele ultraviolete sa ajunga pe pamant. Ca urmare a activitatilor umane, substantele chimice, cum ar fi clorofluorocarburile (CFC), au fost eliberate in atmosfera, ceea ce a contribuit la epuizarea stratului de ozon.

  1. Teren infertil

Datorita utilizarii constante a insecticidelor si pesticidelor, solul poate deveni infertil. Este posibil ca plantele sa nu poata creste corect. Diferite forme de substante chimice produse din deseurile industriale sunt eliberate in apa care curge, ceea ce afecteaza si calitatea solului.

Poluarea nu afecteaza numai oamenii distrugand sistemele respiratorii, cardiovasculare si neurologice; de asemenea, afecteaza natura, plantele, fructele, legumele, raurile, iazurile, padurile, animalele etc., de care sunt foarte dependente pentru supravietuire.

Este crucial sa controlati poluarea, deoarece natura, viata salbatica si viata umana sunt cadouri pretioase omenirii.

Tinand cont de efectele grave ale poluarii, trebuie sa actionam cu totii, si sa contribuim la scaderea nivelului de poluare.

expertcompany.ro

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 298 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.