Interlink.ro

Cum functioneaza un termostat

January 28, 2019 | Author: | Posted in Casa si gradina

Cum functioneaza un termostat
Aerul de control este in mod obisnuit mentinut pe “retea” la 15-18 psi (desi de obicei functioneaza pana la 20 psi). Termostatele pneumatice ofera in mod tipic presiuni de iesire / ramura / post-restrictor (pentru o singura conducta) de 3-15 psi, care este conectat la dispozitivul de capat (ventil / actuator amortizor / comutator pneumatic-electric etc.)

Termostatul pneumatic a fost inventat de Warren Johnson in 1895 imediat dupa ce a inventat termostatul electric. In 2009, Harry Sim a primit un brevet pentru o interfata pneumatica-digitala, care permite cladirilor controlate pneumatic sa fie integrate cu sistemele de automatizare a cladirilor pentru a oferi avantaje similare cu cele ale controlului digital direct (DDC).

O supapa cu motor pe baza de ceara poate fi analizata prin graficarea histerezisului peletei de ceara care consta din doua curbe de dilatare termica; extinderea (miscarea) fata de cresterea temperaturii si contractia (miscarea) fata de scaderea temperaturii.

Raspandirea intre curbele in sus si in jos ilustreaza vizual o histereza a supapei; exista intotdeauna o histereza in cadrul tehnologiei cu ceara datorata schimbarii de faza dintre solide si lichide. Histerezisul poate fi controlat cu amestecuri mixte de hidrocarburi specializate; Histerezisul strans este cel mai dorit, cu toate ca aplicatiile de inginerie specializate necesita o gama mai larga. Ventilele pe baza de ceara pe baza de ceara sunt utilizate in multe altele pentru protectia impotriva inghetarii, inghetarea, curatarea supratemperiilor, aplicatiile solare, automotive si aerospatiale. Va recomandam sa mergeti la Salus pentru cei mai buni senzori.

arsis.ro

Termostate electronice electrice si analogice

  • Termostate de comutare bimetalice
  • Termostat bimetalic pentru cladiri.

Sistemele de incalzire centrala pe baza de apa si abur au avut, in mod traditional, un control general prin intermediul unor termostate de banda bimetalice montate pe perete. Acestea detecteaza temperatura aerului utilizand dilatarea diferentiala a doua metale pentru a activa un intrerupator pornit / oprit. In mod normal, sistemul central va fi pornit cand temperatura scade sub valoarea de referinta a termostatului si se va opri cand se ridica deasupra, cu cateva grade de histerezis pentru a impiedica comutarea excesiva.

Senzorul bi-metalic este acum inlocuit de senzori electronici. O utilizare principala a termostatului bi-metalic este astazi in incalzitoare electrice individuale de convectie, unde controlul este pornit / oprit, in functie de temperatura locala a aerului si de valoarea de referinta dorita de utilizator. Acestea sunt, de asemenea, folosite pe aparate de aer conditionat, unde este necesar un control local.

Termostate simple cu doua fire

Ilustratia este interiorul unui termostat de uz casnic cu doua fire de uz casnic, utilizat pentru reglarea unui incalzitor cu gaz printr-o supapa de gaz electric. Mecanisme similare pot fi de asemenea utilizate pentru a controla cuptoarele cu combustibil lichid, cazanele, supapele pentru zonele cazanelor, ventilatoarele electrice de la mansarda, cuptoarele electrice, incalzitoarele electrice de baza si aparatele de uz casnic, cum ar fi frigiderele, ghivecele de cafea si uscatoarele de par.

Puterea termostatului este asigurata de dispozitivul de incalzire si poate varia de la milivolti la 240 de volti in constructia comuna din America de Nord si este utilizata pentru a controla sistemul de incalzire fie direct (incalzitoare electrice de baza si unele cuptoare electrice), fie indirect (toate gazele, ulei si sisteme de alimentare cu apa calda fortata).

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 249 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.