Interlink.ro

Cum functioneaza tratamentele de albire a dintilor?

May 23, 2016 | Author: | Posted in Sanatate

Cum functioneaza tratamentele de albire a dintilor?
Ce dovada avem ca tratamentele de albire a dintilor functioneaza cu adevarat? In timp ce pastele de dinti pentru albire pot incetini procesul de patare a dintilor, un studiu recent din British Dental Journal, sugereaza ca vasta majoritate a produselor ce clameaza o albire foarte rapida si eficienta a dintilor, in realitate nu reusesc sa se ridice la inaltimea asteptarilor si mai ales, a reclamei facute de catre producatori.

Vrei benzi de albire a dintilor? Cauta pe SmileBright.ro!

Mervyn Druian, unul dintre specialistii de la London Tooth Whitening Center, declara: “Pastele de dinti pentru albire indeparteaza unele pete de pe dinti si sunt mult mai putin abrazive decat erau acum 10 sau 20 de ani, dar afirmatiile ca pot albi dintii trebuie puse la indoiala.

Unele dintre acestea contin peroxid de hidrogen, dar acesta se afla intr-o concentratie atat de mica si instabila pana in momentul in care efectiv folosesti pasta, incat efectul este de cele mai multe ori, unul minim.”

arsis.ro

Cu toate astea, procedurile de albire pot avea o eficienta mai mare iar temerile privind securitatea sau siguranta folosirii acestora, nu sunt justificate, nu au un temei solid. Kit-urile de albire a dintilor si albirea cu ajutorul laserului care se face numai de catre un medic dentist, pot intr-adevar sa albeasca dintii foarte eficient, cu aproape 11 nuante (a se intelege de la negru spre alb).

Diferenta majora, consta in faptul ca aceste proceduri pot dura si pana la 2 saptamani in cazul in care folositi micile kit-uri de albire pentru acasa, in timp ce sedinta cu laser de la cabinetul medicului dentist, nu va dura mai mult de 30 de minute.

Exista putine dovezi in acest moment care sa vina in sprijinul ingrijorarilor sau daca vreti riscurilor pe care le presupune folosirea peroxidului de hidrogen. Nu exista dovezi de demineralizare dentara sau in limbaj popular, slabirea dintilor. Unii cercetatori, au afirmat ca acest element are un ridicat potential cancerigen, dar nici despre acest lucru nu s-au gasit dovezi solide.

Mai mult decat atat, daca este aplicat cum trebuie, peroxidul de hidrogen ar trebui sa ia contact doar cu smaltul dintelui care este oricum mort si nu cu alte tesuturi (ca de exemplu gingiile).

Deci nici in aceasta privinta, ingrijorarile nu au o baza reala. Adevarata problema o constituie concentratia de peroxid de hidrogen, care in anumite produse foarte ieftine sau de la producatori ce apar din senin pe piata, este una minima si produsul in sine, nu apuca sa-si faca efectul atunci cand este folosit.

Singurul risc daca putem spune asa cu peroxidul de hidrogen, este fapul ca prin contactul cu gingiile, le poate irita, fie ca este aplicat cu ajutorul unui kit la tine acasa, fie ca este aplicat necorespunzator chiar si la cabinet, de catre medicul dentist. Asa cum spuneam si mai sus, aplicat cum trebuie, acesta nu trebuie sa ia contact cu alte tesuturi, decat cu smaltul.

Recomandam aplicarea cu grija a peroxidului de hidrogen, incercati sa atingeti cat mai putin gingiile sau limba atunci cand il folositi si nu veti avea nici un fel de problema.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.