Interlink.ro

Cum consumam corect ulei si seminte de chimen negru

November 19, 2019 | Author: | Posted in Diverse, Sanatate

Cum consumam corect ulei si seminte de chimen negru
Nigella sativa este o mica samanta neagra care a fost folosita de secole in medicina pe baza de plante. Seminta provine dintr-o planta infloritoare (parte afamiliei Ranunculacea ) originara din sud-vestul Asiei si Mediterana.

Planta creste acum in toata India, Arabia si Europa. Nigella sativa este uneori folosita pentru a trata anumite afectiuni de sanatate, inclusiv astmul, bronsita si inflamatia si a fost folosita de mult timp ca condiment si conservant alimentar.

In timp ce cercetarile asupra efectelor asupra sanatatii Nigella Sativa sunt limitate, concluziile obtinute in vitro, la animale si un numar mic de studii umane arata ca nigella sativa poate oferi beneficii pentru stimularea imunitatii si pentru antioxidanti. Nigella sativa este numele stiintific pentru o planta care poarta alte cateva nume, printre care:

  • Samanta neagra;
  • Chimen negru;
  • Caravana neagra;
  • Cumin noir;
  • Floare de fenicul;
  • Seminta de binecuvantare;
  • Fenicul mic;
  • Kalonji.

Beneficii pentru sanatate

arsis.ro

Pana in prezent, nu exista studii clinice care testeaza efectele asupra sanatatii nigella sativa. Cu toate acestea, cercetarile disponibile sugereaza ca nigella sativa are o promisiune pentru tratamentul si / sau prevenirea urmatoarelor afectiuni:

Astm

Nigella sativa poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm, potrivit unui mic studiu publicat in 2007. Timp de trei luni, 29 de adulti cu astm au luat fie un placebo, fie un extract de nigella sativa zilnic. Rezultatele studiului au aratat ca cei tratati cu nigella sativa au avut imbunatatiri semnificativ mai mari in frecventa si severitatea simptomelor de astm, cum ar fi respiratia suieratoare.

expertcompany.ro

Un alt studiu de cercetare a examinat o serie de studii care au investigat potentialul terapeutic al nigella sativa sub forma de extract fiert. Autorii studiului au concluzionat ca substanta naturala are potential in reducerea simptomelor de astm.

In cele din urma, un studiu publicat in 2017 a constatat ca nigella sativa are efecte bronhodilatatoare, autorii studiului atribuind beneficiul prezentei unui constituent activ prezent in semintele numite timochinona.

Tensiune arteriala crescuta

Un mare studiu de cercetare a identificat studii in care nigella sativa a fost examinata pentru a determina daca substanta poate oferi beneficii cardiovasculare. Studiile in vitro si la soareci au sugerat ca poate avea potentialul de a ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Intr-un mic studiu publicat in 2008, cercetatorii au descoperit ca nigella sativa poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control. Dupa opt saptamani de tratament de doua ori pe zi cu extract de nigella sativa, pacientii cu hipertensiune arteriala au avut o reducere mai mare a tensiunii arteriale in comparatie cu cei repartizati la un supliment placebo.

Cancer

Rezultatele cercetarilor din eprubetele indica faptul ca Nigella Sativa poate ajuta la impiedicarea dezvoltarii cancerului pancreatic. Intr-o serie de teste de laborator, oamenii de stiinta au descoperit ca tirimochinona a redus semnificativ nivelul compusilor pro-inflamatori gasiti in tumorile pancreatice.

Alte studii in vitro si animale au sugerat ca semintele negre pot avea potential in tratamentul cancerului de san, plamani, rinichi, piele, colon si gastric. Cu toate acestea, autorii studiului apeleaza la studii clinice si animale mai riguroase.

Ei bine, probabil doriti sa stiti si cum consumam corect ulei si seminte de chimen negru. Veti afla in continuare cateva detalii importante si despre acest aspect.

Selectarea, pregatirea si depozitarea

Nigella sativa se gaseste in unele magazine alimentare specializate, deoarece ingredientul este folosit in bucatariile indiene, din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord. Se stie ca semintele au o aroma puternica, cu note de ceapa, oregano si ardei negru. Le veti gasi folosite in bucatele de curry si linte. Stocati seminte de nigella sativa ca si cum v-ati pastra celelalte condimente. Pastrati-le in recipiente etanse, ferite de caldura si lumina.

Substanta naturala este vanduta si ca supliment alimentar, uneori sub forma de ulei sau sub forma de capsula sau pulbere. Cititi intotdeauna eticheta pentru a va asigura ca nu exista alte ingrediente in produsul pe care il alegeti.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 274 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.