Interlink.ro

Cele mai importante motive pentru a bea cafea

November 22, 2019 | Author: | Posted in Casa si gradina, Diverse

Cele mai importante motive pentru a bea cafea
Un medicament numit cafea: ne ajuta sa digeram si sa pierdem in greutate. Dar beneficiile sale cele mai importante sunt faptul ca poate preveni cancerul si Parkinson

Expresorul poate avea riscuri cancerigene? Absolut fals, dupa cum atesta Organizatia Mondiala a Sanatatii. Consumul regulat de doua cani de cafea pe zi reduce riscul de carcinom hepatocelular, cel mai frecvent cancer la ficat, cu 40%.

Dar nu numai asta: cei care beau cafea reduc si riscul de boli de inima, boli respiratorii, accident vascular cerebral si infectii, asa ca este firesc ca tinand cont de aceste detalii, fiecare dintre noi sa cumparam pentru acasa ICS cafea boabe 1 kg, pentru a ne bucura de beneficiile cafelei.

BENEFICIILE CAFEEI

arsis.ro

In primul rand este un medicament, din punct de vedere stiintific. Cafeaua, binecuvantarea zilele noastre, un simbol al unui ritual si un mod de viata popular in toate colturile lumii, a fost intotdeauna in centrul de intrebari cu privire la ale sale proprietati, cu privire la ale sale beneficii, precum si cu privire la eventualele riscuri pentru problemele care pot fi provocate de cafea.

Unde este adevarul in comparatie cu cantitatea enorma de studii publicate pe aceasta tema? Suntem capabili sa oferim un raspuns in timp util la aceasta intrebare, pornind de la premisa: cafeaua, unde nu este exagerata, nu doare si asigura intr-adevar, beneficii si proprietati cu adevarat importante pentru sanatate.

Inainte de a vedea in detalii in ceea ce priveste calitatile cofeinei, sa ne amintim ca cafeaua se obtine prin prajirea sau prepararea semintelor plantelor la temperaturi ridicate, intre 200 si 240 de grade. La sfarsitul prajirii cafeaua ia culoarea dintre negru si maro si caracteristicile organoleptice ale unui medicament.

Cu privire la avantajele de baza cafelei, trebuie sa mergem in trei directii. In primul rand, facem precizarea ca aceasta bautura faciliteaza digestia, de unde si obiceiul de a lua o ceasca dupa pranz (dupa cina trebuie sa fii atent: poate afecta negativ somnul tau) sau chiar la sfarsitul unui mic dejun copios. Aceasta proprietate deriva din faptul ca cafeaua stimuleaza secretia gastrica si biliara si, prin urmare, face mai functional mecanismul de digestie.

In al doilea rand, cafeaua are un efect direct si pozitiv asupra activitatii cardiace si nervoase. Datorita cofeinei de fapt, aceasta bautura are o proprietate tonica si stimulenta. De aici, ceasca pe care o luam dimineata, pentru trezire, cand suntem concentrati pe studiu sau munca, cand trebuie sa ne simtim tonifiati.

A treia calitate de baza: cafeaua te ajuta sa slabesti. Intr-o directie dubla, pe de o parte, cofeina creste cantitatea de calorii arse, iar pe de alta parte, datorita faptului ca in cazul in care cafeaua este luata in doze semnificative, are un efect anorectic, ceea ce reduce pofta de mancare.

Dar adevaratul salt inainte, in ceea ce priveste ajutorul pentru sanatatea noastra, cafeaua l-a facut, din punct de vedere stiintific, datorita cercetarilor, toate fiind surse autoritare, care ne demonstreaza calitatile acestei bauturi in ceea ce priveste bolile foarte grave, cum ar fi bolile neurodegenerative si tumorile.

EFECTE BENEFICIALE ALE CAFEI

Dupa cum demonstreaza mai multe cercetari, cafeaua este in masura sa reduca riscul unor tipuri de cancer, amelioreaza simptomele bolilor Parkinson si Alzheimer, imbunatateste starea de spirit si chiar reflexele: un adevarat elixir, de care trebuie sa te bucuri totusi fara exagerare.

In special, un studiu realizat de Institutul de Cercetari Farmacologice Mario Negri si Departamentul de Stiinte Clinice al Universitatii din Milano si publicat in revista americana Clinical Gastroenterology and Hepatology, consumul regulat a doua cani de cafea pe zi reduce riscul cu 40 la suta de carcinom hepatocelular, cel mai frecvent cancer de ficat, trei cani ar putea chiar sa reduca la jumatate riscul.

Cifre importante, dat fiind faptul ca cancerul hepatic este al saselea cel mai frecvent cancer din lume si a treia cauza principala de deces prin cancer. Nu trebuie nici sa uitam ca persoanele care consuma cafea regulat, au sanse mult mai mici de a se confrunta cu diabetul zaharat de tip 2, in comparatie cu persoanele care nu consuma aceasta bautura.

Ba chiar mai mult, cafeaua ar fi in capabila sa efectueze o actiune de protectie impotriva cancerului de prostata. In special, din datele care rezulta din studiul realizat pe 7.000 de italieni, se pare ca riscul de cancer este redus cu peste 50 la suta la cei care beau mai mult de trei cani pe zi. Cofeina joaca un rol protector.

Dupa cum se poate vedea deci, a alege sa beti cafea, se poate dovedi a fi una dintre cele mai importante decizii pe care le puteti lua, in ceea ce priveste prevenirea de a va confrunta cu diferite afectiuni care va pot pune viata in pericol. Consumati ICS cafea boabe 1 kg, si cu siguranta veti avea sanse de imbolnavire mult mai mici decat cei care nu beau cafea.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 234 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.