Interlink.ro

Ce trebuie sa faci pentru a repara un telefon?

February 6, 2015 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Ce-tebuie-sa-faci-pentru-a-repara-un-telefonDefectarea unui telefon mobil, in special a unui telefon inteligent, este o problema stringenta care ne poate consuma mari resurse financiare si efort.

Uneori putem avea nevoie de piese telefoane pentru a duce totul la bun sfarsit, alteori putem avea nevoie de un cu totul alt telefon. Cel mai bine este sa ne cunoastem optiunile, ca sa luam ce mai potrivita decizie.

Poti scapa telefonul in toaleta, pe strada, il poti lovi cu un obiect dur, din greseala, sau, din contra, unele butoane se pot defecta sau bloca. In alte cazuri, un telefon este atat de uzat, incat piesele lui incep sa cedeze una cate una. Multe piese telefoane pot fi cumparate, iar reparatiile pot fi facute ieftin.

Cand iti cumperi un telefon ia in calcul si posibilitatea prelungirii garantiei lui, aceasta putand sa acopere multe probleme pe care le poti intampina cu gadgetul tau. Ai grija, insa, ca asigurarea unui telefon sau prelungirea garantiei lui sa nu necesite o cheltuiala mai mare decat cea implicata de o reparatie.

arsis.ro

De aceea, nu ar fi rau sa faci cateva calcule si sa te informezi asupra pretului unor reparatii pentru telefoanele mobile. Nu trebuie sa uiti ca reparatiile implica atat costul pieselor, cat si cel al manoperei.

Daca iei totul pe cont propriu, trebuie sa stii ca interventia ta asupra telefonului duce la pierderea garantiei, in cazul in care aceasta nu a expirat inca. Pe internet poti gasi detalii despre numeroase reparatii pe care le poti face singur, dar si despre instrumentele de care ai nevoie cand o asemenea operatiune este implicata.

Nu este indicat sa incepi sa faci unele reparatii, oricat de mici ar fi ele, fara a avea la dispozitie instrumentele de care ai nevoie. Asemenea instrumente nu trebuie sa fie unele noi, deci le poti cumpara de ocazie din mediul online, de pe numeroasele site-uri de anunturi.

In cazul smartphone-urilor, piesele se detaseaza greu uneori, deci nu este tocmai bine sa le fortezi sa iasa din locul lor deoarece le poti rupe. Important este sa nu depasesti limitele a ceea ce poti face singur, caci urmarile neplacute ale unor reparatii neautorizate pot avea un impact financiar serios asupra ta.

Daca decizi sa incredintezi telefonul tau unui service autorizat, nu uita sa stergi din el, daca este posibil, toate informatiile personale ce pot fi accesate de catre altcineva. Acestea sunt stocate adesea pe un card de memorie ce pot fi scos atunci cand lasi telefonul cuiva pentru a-l repara.

Este de preferat ca reparatiile, atunci cand sunt unele complexe, sa fie facute la o reprezentanta a producatorului sau la un centru autorizat de service din orasul tau sau din apropiere. Nu in ultimul rand, daca vrei sa nu mai folosesti acelasi telefon si vrei sa obtii pe el o suma de bani, oricat de mica, adreseaza-te unor centre de reparatii specializate pentru a-l vinde pentru piese. Daca esti multumit de oferta pe care o primesti, poti trece la urmatorul pas si poti folosi banii ca avans pentru un nou terminal.

 

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 278 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.