Interlink.ro

Ce facem cand displayul de la telefon se sparge?

October 7, 2017 | Author: | Posted in Telefoane mobile
expertcompany.ro

Caderea telefonului urmata de spargerea ecranului sau aparitia altor deteriorari poate fi de multe ori cauza unei zile neplacute.

Majoritatea telefoanelor sunt construite astfel incat sa poata fi reparate, iar cu putina indemanare si instrumentele necesare puteti rezolva cu usurinta unele dintre problemele telefonului, cheltuielile fiind mult mai mici decat daca il duceti intr-un service autorizat.

Este de la sine inteles ca exista anumite riscuri pe care vi le asumati in acest caz, iar unul dintre ele este acela ca, in cazul in care telefonul este inca in perioada de garantie sau asigurat, veti pierde garantia si nu veti mai putea apela la serrviciile asiguratorului.

arsis.ro

Daca sunteti destul de indemanatic cu o surubelnita si cu piese telefoane, atunci puteti trece la treaba. Daca nu sunteti sigur insa sau daca nu doriti sa va asumati riscurile, atunci discutati cu producatorul inainte de a incerca sa va reparati singur telefonul.

Indiferent de modelul telefonului pe care incercati sa il reparati, este bine sa aveti in vedere de la inceput ca exista cateva instrumente de care aveti nevoie absoluta.

Unele dispozitive sunt mai usor de reparat ca altele, insa inainte de a umbla in aparat asigurati-va ca aveti la indemana tot ce trebuie: un set de surubelnite obisnuite (telefonul este plin de suruburi mai mici sau mai mari, asadar capetele surubelnitei trebuie sa fie de diverse dimensiuni),  surubelnite speciale (anumite modele de telefoane moderne au in componenta suruburi care nu pot fi desfacute decat cu surubelnite speciale), instrumente speciale pentru desfacerea pieseleor telefonului (un dispozitiv mic din plastic utilizat pentru separarea componentelor care sunt presate impreuna cum ar fi carcasa din plastic).

Nu orice problema de hardware a telefonului poate fi cu usurinta solutionata, insa multe dintre acestea au rezolvare. In functie de tipul de telefon si de optiunea pentru asigurarea acestuia, exista situatii in care este mai usor si mai ieftin sa faceti singur reparatiile; printre aceste situatii se numara:

  • ecranul/displayul spart/deteriorat: repararea unui display spart poate fi ori foarte simpla si ieftina, ori extrem de costisitoare, in functie de modul in care este asamblat telefonul. In unele cazuri, sticla si digitizatorul pot fi combinate, iar costurile sunt astfel destul de ridicate; in altele, inlocuirea poate fi facuta cu usurinta si cu cheltuieli foarte reduse.
  • Receptorul pentru casca: atunci cand in dispozitiv sunt introduse componente detasabile, rata defectiunilor creste considerabil; odata ce dispozitivul a fost deschis, mufele pentru casti pot fi usurinta inlocuite; dificila este, in foarte multe cazuri, deschiderea dispozitivului, in special a celor cu design unibody (cum ar fi HTC One, iPhone).
  • Butoane/taste lipsa/blocate: ca si mufele pentru casti, butoanele pot fi inlocuite foarte usor. Puteti cumpara taste inlocuitoare pentru majoritatea telefoanelor si sa le inlocuiti fara mari probleme. Majoritatea butoanelor sunt legate de placa de baza cu ajutorul cablurilor si pot fi foarte sensibile, asadar este nevoie de foarte mare atentie cand reasamblati aparatul.
  • Inlocuirea camerei: foarte rar exista situatia sa se strice camera telefonului, cu exceptia cazului de crapare a lentilei, insa intern senzorii acesteia sunt relativ usor de inlocuit. Daca lentila este crapata, uneori poate fi inlocuita la exterior fara ca macar sa fie nevoie de indepartarea camerei de la placa de baza.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 32 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.