Interlink.ro

Ce este Quercetin?

December 17, 2020 | Author: | Posted in Sanatate

Ce este Quercetin?
Quercetin este un pigment gasit in multe plante, fructe si legume. Poate avea unele beneficii pentru sanatate si poate ajuta la prevenirea unei serii de afectiuni. Oamenii pot lua quercetin printr-o dieta echilibrata sau luand un supliment precum acest Quercetin cu Vitamina D3 30cps de la HERBAGETICA.

Acest articol detaliaza posibilele beneficii de care puteti avea parte daca luati Quercetin, deci cu siguranta merita sa ramaneti alaturi de noi pana la final si sa cititi, pentru ca descoperiti o multime de informatii interesante.

Ce este Quercetin?

Quercetin este un flavonol, care este o subcategorie de flavonoizi. Flavonoidele sunt substante chimice speciale in plante, numite fitonutrienti si au o gama larga de beneficii pentru sanatate.

arsis.ro

Oamenii nu au cum sa produca quercetina in corpul lor, dar vestea buna este ca multe fructe, legume si bauturi il contin, in mod special strugurii rosii (amintim aici si vinul rosu), fructele de padure, ciresele, merele, citricele, ceapa, varza, brocoli, hrisca, rosiile si ceaiul negru.

Quercetin este prezent si in remedii pe baza de plante, cum ar fi ginkgo biloba si sunatoare. Oamenii pot lua de asemenea, quercetin ca supliment dupa cum va spuneam, iar Quercetin cu Vitamina D3 30cps de la HERBAGETICA este un produs la mare cautare pe piata.

Quercetina este fara doar si poate, unul dintre cele mai frecvente si bine cercetate flavonoide, si s-a dovedit in urma mai multor studii, faptul ca are unele beneficii importante pentru sanatate, pe care le puteti descoperi in continuare.

expertcompany.ro
  1. Lupta impotriva radicalilor liberi

Quercetin are proprietati antioxidante. Antioxidantii lucreaza pentru a proteja organismul de radicalii liberi, care sunt moleculele instabile din organism, si care va pot creste riscul de a va confrunta cu diferite boli, si care de-asemenea va pot accelera imbatranirea.

Multi factori diferiti pot contribui la aparitia mai multor radicali liberi, inclusiv: radiatiile, fumul de tigara, toxinele chimice, poluarea sau gazele cu efect de sera.

Quercetin este un antioxidant mai puternic decat vitamina C, vitamina E sau beta caroten, si este dosebit de util datorita proprietatilor sale antioxidante, deci este recomandat sa il obtineti, fie din alimentatie, fie din suplimente.

  1. Reducerea inflamatiei

Inflamatia este raspunsul natural al organismului la stres si leziuni, si de mentionat este faptul ca in cele mai multe situatii ajuta corpul sa se vindece. Cu toate acestea, inflamatia cronica poate fi daunatoare organismului si poate contribui la anumite conditii de sanatate.

Vestea buna in aceste conditii este ca quercetin ar putea ajuta la reducerea inflamatiei. Din acest motiv este recomandat sa luati acest supliment conform indicatiilor de pe prospect.

  1. Prevenirea bolilor neurologice

Suplimentele de Quercetin poate fi de mare ajutor in ceea ce priveste prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi de exemplu boala Alzheimer sau boala Parkinson.

Stresul oxidativ este un factor foarte important care printre altele contribuie la dezvoltarea bolilor neurodegenerative. Stresul oxidativ isi face aparitia in momentul in care exista un dezechilibru al radicalilor liberi in organism. Proprietatile antioxidante ale quercetinei pot fi de mare folos in ceea ce priveste combaterea radicalilor liberi.

Cercetarile au aratat ca quercetina ar putea proteja impotriva stresului oxidativ. De asemenea, a aratat ca quercetina ar putea proteja impotriva efectului toxic al anumitor metale asupra sistemului nervos.

  1. Prevenirea infectiilor

Cel mai probabil nu aveati idee despre acest lucru dar suplimentele de Quercetin sunt recunoscute pentru ca au proprietati antibacteriene, care sunt eficiente impotriva aproape tuturor tipurilor de bacterii, in special a celor legate de: stomac si intestine, respiratie, si piele. Alaturi de alte flavonoide, suplimentele de quercetina pot ajuta la combaterea unor virusi precum urmatorii: virus respirator sinctial, encefalita japoneza, adenovirus si virus herpes simplex.

  1. Scaderea tensiunii arteriale

Potrivit unui studiu din 2016 al American Heart and Stroke Association, administrarea suplimentelor de quercetina ar putea fi o modalitate eficienta de a reduce tensiunea arteriala.

Alte cercetari au aratat ca persoanele care erau supraponderale si au luat un supliment de quercetina de 150 miligrame (mg) pe zi au avut niveluri mai scazute de colesterol daunator in sange, precum si tensiune arteriala sistolica redusa.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.