Interlink.ro

Ce este mierea de manuka

October 16, 2018 | Author: | Posted in Diete si Cure de Slabire
expertcompany.ro

Miere de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelanda. Ea este produsa de albinele care polenizeaza flora Leptospermum scoparium, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de bushul manuka.

Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuja sunt cele care o diferentiaza de mierea traditionala.

Metilglioxal este ingredientul sau activ si probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene.

arsis.ro

In plus, mierea de manuka are avantaje antivirale, antiinflamatorii si antioxidante.

De fapt, aceasta a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor, calmarea gatului, prevenirea distrugerii dintilor si imbunatatirea problemelor digestive.

Vindecarea ranilor

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita pentru tratarea ranilor, arsurilor, ranilor si cosurilor. In 2007, miere manuka a fost aprobata de FDA din SUA ca optiune pentru tratamentul ranilor.

Mierea ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, toate mentinand in acelasi timp un mediu umed si o bariera protectoare, care previne infectiile microbiene in rana.

Studiile multiple au aratat ca mierea de manuka poate spori vindecarea ranilor, poate amplifica regenerarea tesuturilor si chiar pot scadea durerea la pacientii care sufera de arsuri.

De exemplu, un studiu de doua saptamani a investigat efectele aplicarii unui strat de miere de manuka pe 40 de persoane cu rani.

Rezultatele au aratat ca 88% din rani au scazut in dimensiune. Mai mult, a contribuit la crearea unui mediu de vindecare acida, care favorizeaza vindecarea ranilor. Mai mult, miera de manuka poate ajuta la vindecarea ulcerului diabetic.

Un studiu  din Arabia Saudita a constatat ca pansamentele  cu manuka pentru rani, atunci cand sunt utilizate in combinatie cu tratamentul conventional al ranilor, au vindecat ulcerele diabetice mai eficient decat tratamentul conventional in monoterapie.

In plus, un studiu grecesc a aratat aplicarea e miere de manuka pe rana au redus timpul de vindecare si ranile dezinfectate la pacientii cu ulcere diabetice la nivelul piciorului.

Un alt studiu a observat eficacitatea mierei manuka in vindecarea ranilor pleoapelor dupa interventie chirurgicala. Specialistii au descoperit ca toate plagile pleoapei s-au vindecat bine, indiferent daca incizia a fost tratata cu miere manuka sau crema.

Cu toate acestea, pacientii au raportat ca cicatrizarea tratata cu miere manuka a fost mai putin rigida si semnificativ mai putin dureroasa, comparativ cu cicatrizarea tratata cu crema normala.

In sfarsit, mierea manuka este eficienta in tratarea infectiilor ranilor cauzate de tulpini rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus (MRSA).

Prin urmare, aplicarea obisnuita topica a mierei manuka asupra ranilor si infectiilor poate ajuta la prevenirea SAMR.

Aplicata topic, mierea de manuka trateaza in mod eficient arsuri, ulcere si rani greu de vindecat. S-a demonstrat, de asemenea, ca se combae tulpinile infectioase rezistente la antibiotice, cum ar fi MRSA.

Potrivit CDC, aproape 50% dintre americani au o anumita forma de boala parodontala. Pentru a evita deteriorarea dintilor si a va mentine gingiile sanatoase, este important sa minimalizati bacteriile pe cale orala care pot provoca formarea tatrului.

De asemenea, este important sa nu eliminati complet bacteriile orale bune care sunt responsabile pentru mentinerea sanatatii gurii. Studiile au aratat ca mierea de manuka ataca bacteriile orale daunatoare asociate cu formarea placilor, inflamatia gingiilor si cariile dentare.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 28 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Additional Articles From ‘Diete si Cure de Slabire’