Interlink.ro

Ce date trebuie sa cuprinda cartea funciara?

May 25, 2015 | Author: | Posted in Diverse
expertcompany.ro

Ce date trebuie sa cuprinda cartea funciara?Cei care lucreaza in topografie, geodezie, cadastrau sau in alte domenii care necesita masurari terestre, stiu bine cat de utile pot fi performantele scannere 3D laser.

Un astfel de aparat este deosebit de util pentru angajatii din acest domeniu, el colectand coordonatele 3D ale suprafetelor sau obiectelor la un nivel de calitate superior.

Daca faci parte din oamenii care o astfel de meserie si vrei sa-ti achizitionezi scannere  3D laser pentru a face masuratori de inalta precizie, intra pe www.scaner-laser.ro si achizitioneaza-ti un astfel de aparat. Pentru mai multe detalii apeleaza numarul de telefon de pe site.

Foarte des oamenii se intreaba ce este cartea funciara, ce inseamna ea si ce anume trebuie sa cuprinda. In cele ce urmeaza, despre asta vom vorbi.

arsis.ro

Cartea funciara nu este altceva decat registru public al imobilului. In ea este descris imobilul, dar si drepturile reale imobiliare ale acestuia. In cartea funciara se inscriu toate imobilele care exista, ea dovedind dreptul proprietarului asupra respectivului imobil.

Cartea funciara are in componenta mai multe informatii.

In primul rand, cartea funciara contine un titlu. In titlu este specificat numarul cartii funciare (numar unic pentru fiecare unitate administrativ teritoriala) si numele localitatii in care se afla respectivul imobil.
Apoi, cartea funciara este compusa din 3 parti.

Foaia de avere

Aceasta prima parte face referire la descrierea imobilului. Ea cuprinde mai intai de toate numarul de ordine si numarul cadastral. Tot in prima parte intalnim informatiile referitoare la suprafata imobilului, destinatia sau modul de folosinta a acestuia. Prima parte se incheie cu planul imobilului, care este de fapt o anexa la foia de avere.

Foaia de proprietate

Foaia de proprietate trebuie sa contina o serie de informatii deosebit de importante. Printre acestea se numara: numele proprietarului, actul sau faptul juridic ce constituie titlul dreptului de proprietate, stramutarile proprietatii, raportarile juridice care fac referire la proprietati, interdictiile impuse,modificarile facute in titlu, dar si alte informatii referitoare la dreptul de proprietate si alte drepturi reale.

Foaia de sarcini

Ultima parte a cartii funciare este foaia de sarcini. In aceasta parte sunt trecute informatiile care au in vedere inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate, drepturile reale de garantie si sarcini. Mai exact, aici vei gasi informatii cu privire la: dreptul de superficie, uz, ipoteca si privilegii imobiliare, fapte juridicie, sechestru, urmarirea imobilului sau a veniturilor obtinute din acesta si modificarile legate de aceasta parte.

Cartile funciare nu se afla in posesia proprietarilor, ci ele sunt pastrate de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Inscrierile in cartile funciare se fac de catre registratorii de carte funciara.

Cartile funciare pot fi consultate de catre oricine. Exceptie fac acele carti funciare care sunt trecute la categoria „carti funciare speciale”.

Asadar, astazi ti-ai mai imbogatit cunostintele cu o serie de informatii pe care poate nu le stiai. Daca mai cunosti si alte informatii legate de acest subiect, informatii care ne-ar putea fi de folos, lasa-le in sectiunea de comentarii. Unora le-ar putea fi chiar utile.

Article Source

Be Sociable, Share!

Author:

This author has published 301 articles so far. More info about the author is coming soon.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.